Sarapan yang paling “filling”

Apa menurut anda sarapan yang paling “filling” atau paling “nampol” kata anak sekarang ?

Saya sering makan sarapan dengan : roti bakar, telur rebus (hard-boiled egg), nasi goreng ayam, nasi putih tempe goreng, indomie telur rebus, indomie goreng…

Tapi saya paling tidak tahan kalau sarapan dengan nasi putih atau nasi goreng, karena saking “nampolnya” sehingga sewaktu sampai kantor malah terkantuk-kantuk.. Sebaliknya, saya juga kurang suka sarapan dengan roti bakar satu tangkep karena sarapan jam 05.30 dan sampai kantor sekitar jam 07.00 tapi perut sudah mulai lapar lagi pukul 10.30, alias roti bakar tidak nampol banget dah…

Paling senang kalau sarapan indomie rebus atau indomie goreng, karena jumlah kalori kelihatannya mencukupi sehingga tahan kalau sampai jam 12.00 alias sampai waktunya makan siang. Alias, indomie* memang nampol banget deh, it feels so filling in my stomach…

(* yang bersangkutan belum bayar iklan lho kepada saya…hahaha..)..

14 Comments (+add yours?)

  1. Agung
    Nov 24, 2008 @ 17:46:37

    saya kalo sarapan indomie hrs pake nasi Pak.
    soalnya ud kebiasaan,
    klo ga pake nasi kt ortu bakal sakit perut dll.
    karena indomie tajam ke perut lah,dll
    hehehehhe..!!
    jd nampol bnr klo pagi2 saya sarapan indomie goreng telor.
    dengan nasi kira2 setengah piring porsi restoran.
    hehehehehe..!!

    Pantas anda agak “gembul”, sarapan aja setengah piring penuh… 😉

    Reply

  2. adit
    Nov 24, 2008 @ 22:14:06

    kalo saya sarapannya malem pak..
    makan mie nikmatnya malem2 soalnya,
    makanya ini perut tambah maju.
    pagi jarang sarapan,
    soalnya suka bayar tagihan PLN klo pagi2
    (kekekekekke ^^)

    Lho sarapan kok malam ? Jangan-jangan bagi anda matahari terbit dari barat dan mengarah ke timur ?
    Pertanda apa ini ? Hahaha…

    Reply

  3. Adhiguna Mahendra
    Nov 24, 2008 @ 22:27:39

    Dulu waktu kerja di Indonesia sarapan nasi goreng atau nasi uduk. Atau kalau bosen nasi ya mie instan lah. Di warteg juga banyak pilihan…

    Sekarang cuman bisa nangis kalau inget-inget masa-masa itu itu hehehe…Indonesian food is the best…

    Sekarang sih ya kalo nggak roti , ya roti…..:)
    Karena biasanya kurang ‘nampol’ (apalagi musim salju gini) , di kantor jam 10.30 an ngemil coklat atau biskuit, sambil nunggu lunch yang….roti lagi….

    Emang di Perancis makan siang pakai roti ? Alamak….!
    Kalau di asrama saya di Bloomington dulu kalau siang biasanya makannya sandwich (salami atau corned beef…ya memang roti sih), tapi masih ada soup (onion ring soup dengan cacah daging sapi kecil-kecil rasa mirip rawon…enak loh…) dan buah-buahan (biasanya manisan buah plum)…
    Musim dingin emang perlu energi ekstra mas, makanya harus banyak makannya. Tapi roti kan hanya karbohidrat ? Katanya yang tahan buat udara dingin ya protein hewani (daging sapi, ayam, ikan)…

    Reply

  4. Agung
    Nov 26, 2008 @ 13:05:44

    bukan agak atuh Pak.
    itu ud gembul beneran.
    indomie 1 bungkus + telor.
    ditambah nasi setengah piring mentrung.
    hehehehhe..!!

    Reply

  5. totok
    Nov 26, 2008 @ 21:42:12

    Eh, ati-ati dah tua makan indomie. Konon di situ ada lilinnya, jadi paling cepet tiga hari baru boleh makan lagi. Kalau tiap hari, pas lampu mati nggak usah cari lilin, sulut aja tuh yang dibawah he…he.
    Tapi ngomong-ngomong soal sarapan pagi, tetep aja nasi pecelnya yu gembrot masih ok punya. Atau kalau duit lagi nipis, ke timur dikit kira-kira 700 meter dari yu gembrot ada penjual pecel ndeso, lumayan enak. Enak=murah kwekwkekkwek….
    Kalau bosen pecel, lari ke pasar kawak. Nasi soto dagingnya masih mak nyussss. Kalau nggak gitu di pasar sleko ada soto mak nyus juga. Aku juga baru tahu setelah balik ke Madiun ini. Dulunya sih gak tau.
    Mudah-mudahan sampean masih belum nyapih jeroan. Kalau belum ntar ke Madiun tak traktir ke sono, cuman yang bayar ente he…he….he

    Iyo sih…koyo’e Indomie bukan makanan yang cocok buat kita-kita yang sudah “seksi” (seket siji, 51) iki…selain “gelatin” opo “lilin” sing melilit neng mie biar nggak lengket, isih ono sodium sejenis garam yang iso nggawe darah tinggi (opomaneh sing wis keno darah tinggi), lan minyak sayur-e kadang ngundang pembiakan bakteri di perut (bikin perut mblekluthuk..mblekhluthuk…hehehe…)..
    Saiki wis tak batasi sih, kalaupun makan indomie banyak-banyak…air kuah mie-nya nggak dimakan dan diganti air biasa…ning rosone dadi koyo roso “mie Jawa” neng Yogya kono….
    Wah..aku wis 3-4 kali iki mulih mBediyun ning durung nate ngrasakne mbah Gembrot. Kapan-kapan lah aku arep nyoba…. Kondisi fisikku sebenarnya masih ok punya, termasuk mata kananku masih 0 belum minus, lan aku isih wani mangan jeroan….asal ora akeh-akeh yo…
    Yo yen arep mangan-mangan mengko wae nunggu aku mulih. Nek mung beberapa puluh atau satus rong atus ripis yo ora opo-opo, opo maneh yen iso nggesek duwit plastik…hwekekkekkek….

    Reply

  6. edratna
    Nov 27, 2008 @ 11:59:30

    Saya sebetulnya paling tahan kalau makan roti bakar setangkep, dikasih mentega, terus minum susu…sampai jam 1 siang masih kuat. Kalau nasi malah jam 10 an udah lapar lagi, karena makannya tak bisa banyak.

    Reply

  7. TOTOK
    Nov 27, 2008 @ 21:20:28

    Syukur nek isih sehat. Jare wong pinter, nek awake dewe isih iso nulis iku berarti isih sehat. Lha nek tangan wis nggreweli, jelas ora iso mencet keyboard.
    Alkamdulilah aku isih kuat mangan sate 10 biji, nasi gule 2 porsi, tapi wis gae kocomoto.
    Wah cerito kocomoto, kelingan wektu isih SMP. Jan-jane aku kudu nggawe kocomoto sejak duduk di bangku kelas 1, tapi yoiku, nasibe wong ora patek duwe, tuku kocomoto wae ora iso.
    Paling soro nek pas ulangan, trus soale ditulis nang blabak. Pasti entuk ongko ketek cangkruk alias 3. Opomaneh guru boso jowo sing sepuh galake setengah mati. nglirik titik wae wis diseneni. Padahal aku cuma nglirik soal nang sebelahku. Dadi biyen nek aku kalahnilai karo sampean, iku ora mergo ak bodo, tapi ora isok moco tulisan nang blabak ha…ha…ha.
    Dadi biyen nek aku luwih seneng kongkon nulis nang blabak, mergo percuma aku gak iso nulis nyalin nang buku, mergo ora ketok.
    Ono pengalaman lucu pas SMA, wayahe nyatet, koncoku sing kebagian nulis nang blabak. Ben dikiro aku yo nulis (mergo gurune prawan tuo tur killer) aku yo orek-orek nang buku, tapi sing tak tulis surat cinte,…he….he. Bareng konangan, aku dihukum kongkon nulis nang blabak, wah…..yo seneng banget, isok gae alasan nyilih buku gae nyatet nang omah.
    Lha saiki jelas aku pakai kacamata, minus 5 ha….ha.
    Nah, soal makan, gak perlu gesek duwik plastik. Madiun bukan Jakarta bung, masih seperti dulu, murah meriah ah…ah…ah.
    Mumpung eling, mbak Endang (mbakyumu) saiki nang endi. Soale sing sering ketemu biyen kan umak mbak Endang. Salam kalau ketemu.

    Totok,
    Mbak Endang (http://edpurbayanti.wordpress.com/) saiki dadi dosen neng Undip (Fak Peternakan), pas aku mantu 1 Nop wingi dekne yo teko neng Jakarta. Temtu wae situ kenal mbak Endang soale kan sama-sama di SMP 2. Mbakyuku sing mbarep mbak Enny (http://edratna.wordpress.com) mbiyen kerjo neng BRI Pusat tapi saiki wis pangsiun, lan sakwise pangsiun malah aktif ngeblog saiki bloge dekne jumlah pengunjunge wis 300,000 an. Cobaen deh kapan-kapan berkunjung ke bloge mbak Enny… Pas awake dewe mlebu SMP 2 mbak Enny wis mulai kuliah neng IPB, mongko sampeyan nggak nate ketemu mbakyu mbarepku iku…

    Masalah kocomoto-mu, baiklah aku cerito saiki mugo-mugo iso diwoco karo anak bojomu ben ngerti kepriben to sejarahe motomu (Dagadu-mu) kuwi. Sakjane pas kon kelas 1 SMP 2 mbiyen, kon termasuk bocah pinter lho le. Mungkin ranking ke-5 lah sakwise : Aku, Budi Mulyanto, Purwoko, Azis, lan awakmu kuwi. Kelas 1 SMP 2 Aljabar-mu yo wis oke punya. Kon isok ngetung -5 + – 11 = kuwi piro. Mata pelajaran sing liyone yo kon isok nyerap kanti apik…Lha dhalah ndilalah kersaning Allah, pas kon kelas 3 SMP nilaimu anjlok jlok…Sing biyene 8, 7, 6 saiki ganti 4, 3, 2…Untunge sing jenenge Pak Yudi guru Aljabar kuwi niteni yok opo kok nilaimu drop akeh ngono cak. Pak Yudi-pun mencurigai yen motomu kuwi onok opo-opone. Mulai Pak Yudi nulis neng papan tulis X2 + 3 x + 5 lan ngongkon kowe moco…..Lan kowe mocone X3 + 5 y + 8….Lha dhallah !!! Wong sak kelas langsung cep klakep ora omong-omong…Terus Pak Yudi ngendikan, “Wo pantes ae kon orak isok moco Tok, lha wong motomu wis perlu kocomoto ngono”….Bar kuwi kon karo mbahmu ditukokne kocomoto (sing aneh, rupane mbahmu aku wis lali tapi nek rupane bulik-bulik lan paklik-mu aku isih kelingan)…

    Ternyata 25 tahun kemudian setelah peristiwa “Kocomoto Totok” ing tahun 1972 mau, peristiwa yang sama menimpa anakku sing nomor loro. Nilai-nilai mata pelajaran SMP-nya makin lama makin merosot. Aku sakjane ora curigo babar blas…tapi suatu hari anakku ngomong “Pah..kayaknya aku perlu kacamata deh”. Bar kuwi njur tak terno neng Optic Zeis neng ngarepe Stadion Menteng (wis awarahum stadion-e) lan tak tukokne kocomoto sing lumayan apik…ngge mbayar dosaku sing ora sadar dari awal yen anakku wis perlu kocomoto. Untunge sak wise kuwi nilai-nilai anakku naik meneh, deweke iso masuk ITB, lan sewulan yang lalu diwisuda. Sebelum wisudapun anakku wis diterima sebagai pegawai magang di perusahaan minyak nasional, sing pom bensine onok neng sebelahe omahmu…hahaha… Dadi aku menjadi orang yang sangat bersyukur nih…

    Kuwi jenenge Deja Vu kan ? O ya, sakwise karo mbahmu kon ditukokno kocomoto, nilai-nilaimu naik meneh tapi rankingmu wis tak terkejar…bukan 5 besar tapi mungkin 10 besar, tapi iku gak onok hubungane karo kocomoto…tapi onok hubungane karo asmoro..soale kon wis mulai nyedaki arek wedok lain kelas sing jenenge “S.U.” lan nate mbok ajak neng omahku Ngrowo kan ? Hehehe…skor 1-1 nih Tok !

    Reply

  8. totok
    Nov 28, 2008 @ 21:24:37

    Jujur, soal memori masa lalu, aku kalah adoh karo awakmu. sampek nljlimet awakmu isih eling. padahal aku wis lali babar blas, lumayan besok nek aku gae biografi isok gae tambahan bahan ha…ha. Dan yang pasti, nek aku gawe biografi, awakmu tak kon nulis prakata, pasti jos tenan.
    Tapi bener kok, aku termasuk pinter he….he. Soal aljabar lan matematika okelah wis gak ngejar maneh, nangin sisa-sisa kepinteranku lumayan masih ada yang tertinggal di otak.
    Buktinya aku termasuk jurnali sing rodo peng-pengan. Nang lapangan cuma 5 tahun, trus munggah dadi kepala biro Madiun, trus mundak maneh dadi redaktur etc…etc. Nyelipi konco-konco nang koran sing saiki dadi gurita media he…he…
    Tapi nasib cak, pas pangsiun koyok jatuh ketimpa tangga, aku duwe CV diapusi wong, duwite digowo minggat. Untunge aku biasa rekoso, karier tak bina dari bawah dan dari kemampuan diri sendiri, dadi ora keno post power sindrome he…he. Coba nek aku munggah pangkat goro-goro KKN utowo NKK wah, mesti kenek stroke.
    Saiki aku isih seger…ger (Alkamdulilah), masio wis duwe putu 3. Isih isok gae koran dewe, meski sak kuat-kuate. Dadi urip isok berguna, paling tidak onok wong 5 sing iso urip soko koranku. (sombong nih ye….).
    Aku jan-jane isin (terus ngisin-ngisini) nek omong soal modal, opo maneh bantuan soko pihak lain. Soale modal sing tak perloke mungkin diguyu tengu, kalah karo modale pabrik krupuk Bandung sing sampean gae lawuh nek tanggal mencit ha….ha.
    Mungkin wong-wong ora percoyo nek koranku cumak butuh modal 10 juta. 5 juta gae tuku komputer grafis cekne kocomotoku gak tambah kandel nek nglay-out, trus 5 juta gae cadangan cetak.
    Sebab, aku cetak nek wis pemasukan isok gae cetak. Untuk 16 halaman cumak butuh modal 1,5 juta. Dadi nek koranku payu 500 eksemplar, iku wis BEP pada edisi itu. Regane 4 ewu sak eks, jatah wartawanku sewu ripis setiap eks. dadi nek isok ngedol di atas 500 eks, aku entuk bati he…he. Dan itu selalu bisa, soale setiap berita setiap sekolah mesti tak kon tuku minimal 25 eks. dikumpulno nek wis entuk 500 eks terus cetak. Alkamdulilah, paling suwe 10 dino wis cetak maneh, jan-jane mingguan.
    Iki cumak, informasi, biar sekedar tau bisnise koncomu sing bondone cumak nekad plus skill …kewekkwekkwek.
    Kadang aku mbayangno, seandainya punya teman 10 saja masing-masih ngutangi 1 juta mesti wis beres, ha…ha…ha. Cumak sayange aku iki wong rodo gengsian, baru awakmu sing tak kasih tau etung-etungan bisnis lucu iki. Dadi tonggo-tonggo ngarani aku wong sugih, mergo duwe perusahaan koran, gak ngertio…tampilan doang (jare wong jakarte).
    Tapi gak apa-apa, wong pancen isoke iki. Sopo ngerti tak tulis nang blogmu onok konco sing kakehan duwik, terus nylihi aku he….he…..
    Eh, sing duwe pom bensin cedak omah sopo, opo pak bambang blandong sing arep dilantik dadi walikota mbediyun kuwi?
    nah, inisial S.U jujur wae aku lali, jan blas lali. sopo sih? saking akehe dadi lali tenan.
    ok nanti aku kunjungi blognya mbakyumu, terutama mbak endang sing pancen aku kenal. Soale biyen nek aku nang omahmu, sing gawene mbukake lawang. Mugo-mugo beliau masih ingat saya.

    Wah..Tok, aku wis nasehati sampeyan sing sabar ngono lho cak.. Saiki wis mlebu jaman resesi, ketoke nggolek duwit yo rodo angel ngono..Walaupun ming Rp 10 yuto, kuwi mungkin sulit kalau kita tidak sabar..paling menak yen isok nemu perusahaan sing arep nyalurke program CSR-e… Jaman ngene iki sing isih akeh duwite ming wong Telco (telpon seluler), Oilco (sing duwe SPBU), lan pabrik rokok. Lha yen telpon seluler kon nyeponsori koranmu mungkin isok (yo paling nitip 500 rb – 1 yuto), perush minyak yo isok, tapi yen pabrik rokok kan ora mungkin soale koranmu kuwi koran pendidikan, pabrik kondom yo ora mungkin mengko dikiro nganjurne “esek esek bebas” hehehe…
    Sakjane strategimu saiki kuwi wis apik, yen kon wis nemu calon pembeli baru korane dicetak…soale misale kon duwe Rp 10 yuto mau, terus kon anggo duwit mau ngge nyetak koran, iyo nek payu kabeh ? Lha nek ora payu kabeh ? Kan sama dengan rugi Rp 5 yuto malah mungkin rugi Rp 10 yuto ? Dadi duwit Rp 10 yuto sing wis mbok kumpulne…ilang percuma..
    Mulo kondoku…saiki iki wis ora jamane koran cetak, mulo mbujuk uwong untuk naruh modal Rp 10 yuto yo pancen angel… Dadi, wis to cak…pakai akal-akalan sing saiki wae, yen wis nemu pembeli..baru cetak. Pasti joss. Terus bikin “Jaringan Intelektual Madiun” sing anggotane sekolah-sekolah Top (SMP Top + SMA Top) pasti ono yen jumlahe 20 neng Kota lan Kabupaten Madiun. Dadi 20 x 25 exemplar = 500 exemplar wis cucuk… Itung-itung nggo majalah dinding, utowo koran kelas…1 koran 1 kelas…
    Wah kon lali karo S.U. yo ? Mungkin aku lali alias jumbuh antara awakmu karo Herry (omahe cedak omahku). Soale pas sak wijining dina si Herry mau karo S.U. teko nduk omahku, mertamu gitu. Tapi karena mereka datangnya ke rumah tidak saya undang tapi njujug saja, saya tidak mau menemui dan sipat kuping ninggalne omah, lompat pagar sing duwure 3 meter. Cerito mau dadi “cerito klasik” neng keluargaku, dikiro aku sing naksir S.U. mau, padahal ora.. Cobanen tebak sopo sih sak jane S.U. kuwi..soale kowe mbiyen yo rodo naksir karo dekne lho….ayo ngaku…hehehe…

    Reply

  9. totok
    Nov 29, 2008 @ 18:25:55

    Suwer aku lali, SU iku sopo/ Makane aku ngomong, nek soal memori masa lalu, awakmu pancen josss tenan. Nah, iki onok maneh Herry, iku sopo maneh. Soale bojoku jenenge yo Herry Siswati, iku Herry sing endi?
    He…he…soal modal kok yo mbok komentari serius, wong aku cumak ngudoroso alias berandai-andai. Tapi iku mung dalam hati, andaikan aku punya modal 10 juta. Lha wong gak duwe modal yo wis iso jalan, masiyo nek arep cetak terpaksa ”nitipke” sepeda motor, trus aku nang endi-endi mlaku selama durung isok njukuk.
    Sing jelas koranku yo rodo jos nang sekolahan. Paling tidak setiap sekolah onok sing tuku 100 sampek 200 eksemplar. Pernah aku dodol dewe, sak sekolahan dikongkon tuku kabeh karo KS jumlahe 1850 he….he….
    Cumak yo iku cak, nek aku nglay out nggae Pentium 3 mlakune timik-timik koyok wong tuwek tekenan. Tapi yo ora opo-opo, jurus sabar sing mbok saranke memang sudah tak lakoni. Sing penting aku saiki isok berkarya, dan bisa berarti untuk yang membutuhkan gawean ”MESKI BAGAI SEBUTIR PASIR DI PANTAI, TAPI BISA BUKA LAPANGAN KERJA” ngono lho cak.
    Jan-jane nek gelem nodong pejabat nang mbediyun yo isok ae, opo maneh saiki banyak yang mau nyalonke anggota dewan. Tapi, yoiku cak, koncomu isih duwe isin istilah keren masih punya idealisme, jadi yo gak tak lakoni.
    Aku cumak iso crito nang konco lawas koyo sampean, soale aku ngerti sampean termasuk koncoku sing berpikir logika sejak dulu ha….ha… (mugo2). Dan lagi, sing aku ngerti blog-e yo cumak sampean, iso gae curhat. Soale nang mbediyun aku wis gak duwe konco. Konco anyar gak isok dipercoyo ha…ha.
    Sing tak critake wingi cumak sebuah pengertian bahwa SKILL yang dibarengi kemauan keras ternyata sangat diperlukan. Bukan seperti orang lain, gak mau jalan kalau gak ada modal. Jujur saja kondisi ini sudah tak lakoni sejak 2 tahun lalu, ternyata bisa. Tanpa modal seperser pun, biyen kali pertama di Malang nek arep ngetik nang rental. Golek berita dewe, ngedol dewe, pokoke serba dewe. Pokoke semangat 45 cak, mbahe dewe gawe bambu runcing isok ngusir bongso walondo, ha….ha
    Saiki aku rasakke wis maju, isok tuku komputer dewe masiyo P3 he…..he. Dadi yen mbesuk awakmu isok mampir nang mbediyun, ojok diisin-isin yo, kantor koran kok ming onok komputer siji ndil, kursi plastik sing koyok tukang bakso onok 4.
    Semua itu tak gawe kegiatan, ben ora cepet tuwek.
    Sekali lagi soal S.U, tolong aku dikasih tahu. Bener-bener blank aku. Yo sopo ngerti isok mbukak memori terindah di benakku. Kadang-kadang pikiran romantisme masa lalu juga berguna lho untuk bermimpi-mimpi di malam hari. Eh,…awakmu opo ngerti nang endi saiki si S.U iku????????

    Totok,
    Yo wis lah…aku wis ora arep ngomongke bab modal meneh lah, pamali… 😉
    Wah..sakjane nek ming masalah wiraswasta kuwi kowe duwe semangat 45 lho cak ! Buktine, sejak SMP kowe wis mekso-mekso koncomu sak kelas berlangganan majalah “Dharmo Kondo”. Malahan aku mbok pekso dadi “downline”-mu lan berhasil menjual 5 eksemplar khusus ngge rumah tanggaku dewe lan konco-konco…hehehe…. Dadi tinggal mbok terusno wae semangat 45-mu mau, lan nek perlu kon nggawe “business plan” 1 halaman sing isine arus kas keluar, arus kas masuk, lan kapan break-even..sing jaremu 500…Yen kon isok nggawe itung-itungane, sopo ngerti aku isok naruh sebagai posting neng blogku, biar onok wong sugih neng seberang sono sing tertarik…Tapi aku arep ngelikke kon lho cak,…setiap bantuan itu pasti “there is a string attached” artine kon dadi terikat..artine koranmu mau dudu duwekmu dewe tapi saiki yo duweke wong liyo. Opo kon gelem koyok mangkono ? Yen kon tetep pengin bebas merdeka lan “your newspaper is your baby” yo luwih becik cancut taliwondo kon ngusahakke dewe…..Ngono kuwi pendapatku lho cak…(setengah bisnis, setengah strategi)…hehe…
    Masalah S.U., aku kudu meralat bukan S.U. teman sekelas kita (aku khawatire ngko jumbuh). Sebut wae jenenge “Ms. X”, lha Ms. X itu dudu konco sak kelas awake dewe, tapi yen ora kleru konco sebelah kelas…yen ora 3B yo 3C. Bocahe langsing duwur, kulite rodo sawo mateng, lan rambute dikepang. Omahe yen ora kleru sekitar Taman-Jalan Bali. Lha ndilalah, awakmu lan konco sekelas awake dewe sing jenenge Hari (no urut 11, Hari Diananto) kuwi naksir dekne Ms. X kuwi. Pokoke kon berdua PDKT lah untuk nggebet Ms. X kuwi. Lha ndilalah kersaning Allah ing sakwijining dino Hari ngajak Ms. X neng omahku, motivasine pasti arep nggawe rujakan neng omahku, tapi tanpa sepengetahuanku. Dadine aku nolak nemoni no, soale ora ono janji sebelumnya…mungkin opo aku biyen ngesakne awakmu yo…soale kok Hari akhirnya sing iso JADIAN karo Ms. X lan dudu kowe….hehehe…

    Reply

  10. totok
    Nov 30, 2008 @ 13:36:14

    Betul cak, gak usah ngomong modal, opo maneh modal asing. Tetap semangat 45 tak pegang teguh sampek sampai titik darah penghabisan. Aku cumak curhat wae kok, jujur aku saiki gak duwe konco curhat sing isok tak curhati secara jujur dan bisa memberi pandangan natural dan logis koyok sampean cak.

    Dan lagi, koran iku satu-satunya kebanggaanku yang tersisa. Mosok kudu dirampas orang lain gara-gara modal he…he. Lha wong Mediun sing arep ngragati wae tak tolak, goro-goro onok sesuatu something he….he….

    Ceritane waktu onok pemilihan bupati mediun, aku arep dikasih modal karo seseorang untuk ”menghabisi” salah satu calon (sekarang jadi) dari kasus pendidikan. Imbalannya, koranku dibiayai. Tapi aku gak mau. Aku gak mau nyakiti hati orang, apalagi menjatuhkan, hanya untuk kepentingan pribadiku.

    Nah, soal cewek ireng manis iku opo sing omahe jalan sendang???? Aku sumpah lali jenenge, nek gak keliru Indiyati atau Indayati, pokoke onok I dudu U. tapi pance aku biyen naksir karo deweke, iku arek 3B he…he…..
    Tapi pancen ngerti nek deweke mendua, tapi aku gak peduli. Jarene ”’SEBELUM ADA JANUR MELENGKUNG, MILIK UMUM” ha…ha…. Dan ternyata sampen yo duwe roso solidaritas untuk urusan cewek he….he….. tengkyu banget deh.

    Totok,
    Yo,,kesimpulane yo wis jelas yo cak, neng koranmu kuwi adalah satu-satunya hartamu…”it is your only knowledge capital” dadi yen iso ojo mbok pindahtanganke neng wong liyo. Umurmu kan wis ora dowo tho ? hehehe….mulo sopo ngerti pada suatu hari pada saat yang tepat, koranmu kuwi iso mbok warisno karo salah satu anakmu sing berbakat mengelola koran…lan melanjutkan cita-citamu…
    Wah…saiki pikiranku dadi padang njingglang masalah Ms.X kuwi, yo nek ora salah manggone sekitar Jl. Sendang lan jenenge Indrayati (?). Pokoke areke mau ireng manis lan kon lan koncone dewe Hari kuwi terkiwir-kiwir karo dekne iku…padahal areke bioso wae lan “not my type”…hihihi…Tipeku lembeyane mblarak sempal, mlakune kabur kanginan….hehehe…

    Reply

  11. simbah
    Nov 30, 2008 @ 16:09:01

    Nek omahe jalan Sendang, trus kelas 3B berarti sakkelas karo aku, jenenge wis lali tapi bocahe pawakane lencir, tur ireng manis…podho karo Juminah hitam,….kelingan ora, sampeyan…????
    Cewekke sing katon kempling jaman SMP loro biyen, antarane Siti Komariyah kelas 3D, trus Astuti pawakane rodo cendek ning wajahe manis, Terus Endang Sonya, kancamu sak Kelas kae lho…nek gak salah dipudhut Garwo karo dokter gigi sing nate dadi bupati Magetan rikolo semono…mbuh benere…?

    Yen Juminah rak koncoku sak kelas. Bedane Juminah awakke rodo cendik, kulit item manis, lan rambut rodo grawil-grawil (krool). Tapi areke iki awakke duwur, item manis, rambut lurus, lan dikepang dua. Kon koncone sak kelas…pasti ngerti lah sopo jenenge…aku dewe wis lali…tapi nek wajahe sik eling…hehehe…
    Wah…sing kempling-kempling lan bening-bening pas SMP awakmu isih kelingan yo… Siti Komariah aku isih kelingan, begitu juga Sonya (omahe tak delok wis dadi toko saiki). Tapi nek Astuti, wah…dekne luput soko radarku…hehe…mungkin aku luwih ndelok neng adik kelas…lan serombongan wadon neng kelas 3C (ex 1D)…hehe…

    Reply

  12. totok
    Dec 01, 2008 @ 21:26:22

    Lhadalah, akhire ada pengakuan juga ya soal cewek-cewek SMP. Sori sing jalan sendang jenenge Indyah 3B. (ternyata simbah juga 3B tho?) Bocahe ireng manis, cuilik pollll. Gawene tak apeli, soale ireng manis iku tipeku cak.

    Sampek akhire entuk bojo kok yo ireng. Dadi bojoku ireng, aku ireng, anakku ireng, njelalah duwe putu telu kok yo ireng-ireng, black family ha….ha.

    Nek Sonya mosok bojone drg Sihabuddin, mantan bupati Magetan trus dadi nang Pasuruan iku? Wah, padahal wektu aku isih nang lapangan sering ketemu Sihabudin, tapi gak tau ketemu bojone. Upomo weruh nek bojone Sonya, lha mesti luwih gayeng critane.

    Lha nek Juminah, aku yo apal banget. Awake menthek biyen tau tak bayangke upomo besuk entuk bojo koyok ngono opo yo kuwat he..he.

    Lha sing bocahe cilik manis 3A, omahe Myajen Sungkono (sebelum pabrik es kreteg mangunharjo, aku tau weruh dirabi polisi lulusan Akpol. Mungkin saiki paling tidak wis dadi Kapolwil, elek-eleke Kapolres.

    Trus sing nate ketemu, iku lho cak, arek Chinese wedok, duwur, saiki dodol rujak petis nang Serayu. Rujake enak, aku tau tuku nang kono.

    nek 3B jenenge Eddy Triyogo dan Nugroho arek Kanigoro Selo pojokan, saiki nang endi cak, Cak Didik mungkin ngerti kabare. Omahe pancet, saben dino aku lewat tapi gak onok uwonge. Arep mampir ragu-ragu, iyo nek isih kelingan.

    Totok,
    Opo sing mbok sebut bocahe cilik manis anak 3A omahe cedak kreteg Mangunharjo kuwi jenenge Marini ? Pas kelas 2 SMP 2 aku kelingan dekne bapake sedo terus konco-konco sak kelas nglayat neng omahe dekne. Eh…jebul jenasah disarek-ke neng omahe, lan bocah-bocah lungguh neng omah sebelahe…akhire Abu Bakar sing onggrongan dibombong ben mangan sego putih karo mie goreng…lan entek 6 piring !!!! Hopo tumon nggone wong kesripahan kok malah mangan sak kuwate koyo neng warung nasi ? Hehehe….
    Nugroho 3B aku isih kelingan, tapi yen Edy Triyogo aku lali. Cewek chinese sing tinggi jangkung jenenge Sri Minarni, lan cewek chinese cilik jenenge Sui Lin…Coba nek ketemu kon takon isih kelingan Tri Djoko opo ora ? Hahahaha…sopo ngerti isih kelingan,,,,pasti kon tuku rujake ora mbayar…hehehe….

    Reply

  13. totok
    Dec 02, 2008 @ 12:41:53

    Nah betul, jenenge Sri Winarni, areke duwur rujake enak cak, engko tak rono tak takok isih eling opo ora. Tapi tak kiro mesti eling, awakmu kan termasuk selebriti SMP2. Anake yo dadi-dadi cak, kuliah kabeh.

    Nah sing mangunharjo, tak goleki nang daftarmu kok gak enek yo. Opo gak nang 3A, soale elingku pas kelas 1A deweke koncone dewe.

    Abubakar, aku yo kelingan. Biyen aku sering dolan nang omahe. Arab siji kuwi memang rdo bandel, tapi familier.

    Aku yakin yen Sri Winarni si cewek chinese yang badannya “teji” iku isih eling aku, lha wong mbiyen gawene tak ajak ngobrol gayeng kok…. Sing neng omahe Mangunhardjo opo Punikawati / Kunikawati ? Nek deke sih ora pati menteles…hehehe… Opo Su In alias Suindrawati ? Dekne yo ora pati menteles… Opo Mujiningsih ? Lha yang ini sebenarnya rodo keren ning mbiyen awake kuru mirip Twiggy (peragawati Inggris yang ngetop di tahun 1960-an)…lan aku krungu deweke dinikahi gurune neng SMEA..

    Reply

  14. dipo teknik magelang
    Jul 24, 2010 @ 18:29:18

    NICE BLOG VISIT OUR BLOG PLEASE…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: