Ditta pakai gaun wisuda

Ini rangkaian foto-foto wisuda Ditta di ITB pada hari Sabtu tanggal 25 Oktober 2008 yang lalu…

Jam 04.00 kami sudah bangun di mess tentara tempat kita menginap. Jam 04.30 dua Ibu (kebetulan keduanya asal Madiun, eh…padahal sudah sempat saya ajak berbahasa Sunda…) yang akan me-make-up Ditta dan mamanya datang naik motor dan menenteng 2 tas besar isi kosmetik. Pas jam 06.00 (six hundreds) kami sudah harus “hit the road” menuju Sabuga supaya dapat spot parkir yang biasanya agak susah. Jam 06.15 sudah parkir di tempat parkir atas di Sabuga, Ditta dan mama sempat foto (sorry agak ngeblur..yang memfoto nggak sabaran sih)…

Ditta n mama foto sebentar setelah parkir

Ditta n mama foto sebentar setelah parkir

Setelah itu jalan kaki menuruni tangga yang anak tangganya berjumlah 46 (eh..ipa iya kok seperti nomernya Valentino Rossi di Motogp ?), akhirnya sampailah kami di lembah Sabuga yang pagi itu sudah dipasangi berbagai bendera Himpunan Mahasiswa yang ada di ITB : ada Patra, HMGM, Himatika, dsb..bendera besar-besar ukuran 5 x 10 m terbuat dari sutra dipasang di tebing sebelah kiri Sabuga. Para mahasiswa sedang mengikat bendera itu dan membandulnya dengan bata biar kelihatan lurus….

Jalan kaki dikit lagi, belok kanan…eh sudah dicegat sama Mat Kodak yang berjumlah puluhan. Ya udah nampang dulu…(salahnya, nggak pakai nanya dulu berapa ongkosnya, setelah jadi baru nyesel kok segitu mahalnya ? Ya udah sekali seumur hidup ini..)…

Ditta, papa n mama dicegat Mat Kodak

Oops…saya kelihatan sudah tua ya ? Gpp lha wong anak bungsu saya saja sudah diwisuda kok.. no sweat ! Jam 06.45 kita sudah antri di depan gerbang paling utara Sabuga bersama ratusan orangtua mahasiswa ITB yang akan diwisuda hari itu.. ini snapshotnya…

Papa n mama Ditta antri masuk Sabuga

Sementara dari jauh, para calon wisudawan sedang bercengkerama menunggu teman-teman dari jurusannya masing-masing…

Calon wisudawan bercengkerama

Dan Ditta-pun sempat berfoto ria dengan Pram, temannya…katakan buunnn ciiiisss..cepret !

Ditta n Pram masih sempat berfoto-ria

Sampai di dalam Sabuga jam 07.00…..eh jebul masih sepi kali, untung ada Pak Grandis (aka “Oemar Bakri”, rekan blogger saya) yang sms mau ketemuan di depan panggung wisuda. Kita sempat ngobrol selama 15 menit tentang Madiun dan pecelnya yang ueenaakkk…

Gedung Sabuga siap untuk Wisuda ITB

Wisuda ITB konon nggak boleh dijepret sama orang sembarangan, ya udah kita nyelundupin kamera saku buat ngejepret anakku saja. Dia senyum dengan temannya, waktu sedang nunggu acara wisuda yang mulai jam 10.00 (alamak…tigaaa jaaaam lagiiiii..)..

Ditta n teman-teman nunggu "teng" wisuda

Ditta n teman-teman nunggu

Selama wisuda…dilarang memfoto yo…. Iyo pak….Yo wis yo…(sensor)…

Setelah selesai wisuda jam 12.00, orangtua pada ngambil kupon berisi 3 kue dan 1 air mineral. Karena lapar, kue habis dalam waktu 3 menit (sebenarnya selama wisuda bisa juga sih keluar sebentar untuk order Pop Mie…hihihi..). Selepas itu, para orangtua harus pakai kipas yang bertuliskan HMGM dan seorang mahasiswi menjemput kami untuk dibawa ke Auditorium Jurusan HMGM. Sambil menunggu wisudawan tiba, kami dihibur adik-adik kelas anak saya yang antara lain menyanyikan “Romance d’Amor“…

"Romance d'Amor" unplugged

Sementara itu di himpunan, para orangtua sudah terlalu lama menunggu… tapi wisudawan nggak datang-datang. Karena itu kita pengin tahu apa yang terjadi ? Kita berjalan keluar dari area himpunan dan menuju Gerbang Utama ITB….Wow…ternyata terjadi kemacetan luar biasa di depan gerbang ITB karena adanya berbagai “ritual” oleh berbagai himpunan mahasiswa. Yang sempat tertangkap oleh potret, adalah bonfire yang dibuat oleh mahasiswa SR…

Anak-anak SR mengusung bonfire minus api

Anak-anak SR mengusung bonfire minus api

Tak lama kemudian barisan wisudawan HMGM bersama para dayang pengiringnya ( ;-) ) datang dan disambut dengan “pedang pora” (tanpa pedang)…dan dengan tarian “Galia” segala….

Upacara himpunan menyambut wisudawan

Upacara himpunan menyambut wisudawan

Dan ada satu jepretan yang menarik…..

Apa memang segitu gatelnya, mas..

Apa memang segitu gatelnya, mas..

Mama Ditta-pun sempat foto di depan Perpustakaan ITB (yang fotogenik) sambil berpikir “Kalau papa Ditta lulusan sini, pastinya Ditta nggak bakalan lahir ke dunia ini“. Hayo kenapa coba ?

Mama Ditta nampang di depan Perpus ITB

Mama Ditta nampang di depan Perpus ITB

dan…setelah menunggu lamaaaa selama 4 jam foto di “Jonas Photo” (belum jadi fotonya), di Mess-pun papa Ditta masih sempat nyobain gaun wisuda ITB (sayang kok nggak senyum papa iki….)…

I wish I did it 27 years ago

I wish I did it 27 years ago

Gitu aja ceritanya. Sorry ya banyak fotonya yang membuat anda membaca sambil menunggu foto yang muncul jika koneksi internet anda lambat…

22 Comments (+add yours?)

  1. totok
    Nov 29, 2008 @ 18:51:56

    Weleh-weleh, sampean yo wis rodo tuwek. Lumayan cak, foto-fotomu gae tombo kangen koncomu nang mbediyun. Untunge koneksi internetku wus…wus…wus, gratis soko anakku.

    Tapi sing ngganjel nang benakku, yok opo critane nyonyah sampean biyen isok kecantol he….he. Lha wong nyonyah sampean kinyis-kinyis ngono, biyene mesti huayuuuuuu tenan. Lha kok yo kesambet sampean, entek menyan piro cak????
    Rambut sampen kok yo wis putih ngono, nunuti aku. Nek rambutku putih memang tak sengaja ben koyok adnan buyung nasution he…he. Itu pun harus nunggu sampai 50 tahun agar punya rambut kayak gitu.
    Eh, sampean nek ngenet jam piro. Aku tau ngirim jam 10 bengi, isuk tak delok kok wis onok jawaban soko sampean. Mesti melekan yooo,….

    Selamat, nak-kanak sudah berhasil semua. Saya juga wajib bersyukur, masiyo biyen koyok mengkono, ternyata anakku 2 yo sekolahe nutuk . Sing siji senengane komputer gawe internet home cilik-cilikan. Lha wong tak lebokke Jawa Pos, ora krasan metu, pengin usaha dewe.
    Eh ngomong-ngomong jalur bebas 2,4 mhz iku kiro-kiro sampek kapan. Trus usahane anakku iku nglanggar hukum gak, soale internete disalurno lewat 2,4 mhz. Soal teknis aku ora njowo, sing jelas deweke njukuk jalur speedy terus dicampur aduk karo ISP (nek gak salah), tapi sing jelas sing disalurno bandwidht jarene. Lumayan cak, saiki wis beberapa daerah ngesub deweke, misalnya Magetan, Ponorogo, Ngawi. Soale murah meriah, 50 ewu unlimited. Cumak aku durung weruh hukume, dadi gak opo to nek aku minta pendapat.

    Lha sing siji, wedok, wis kawin, biyen dadi wartawan Jawa Pos nang Malang, trus duwe anak metu. Saiki nang mbediyun golek gawean durung oleh, saiki wirasawasta. (aku crito ngene gak pengin KKN lho cak, tapi seandainya client sampean nang mbediyun onok formasi opo eleke nek koncone iki dikandani he…..he. Cumak deweke soko Fisip Komunikasi).

    Salam untuk nyonyah yooo, tulung sampekno pertanyaanku. ”Kok isok kecantol karo Tridjoko, opo gak onok liyane??? ha….kewkkwekkwekkkkkk

    Totok,
    Hussssy…bojoku kuwi tentara lho cak, asale yo soko mBediyun nanging dudu neng dalam kota…tapi rodo ngalor sitik lan terus ngetan… ;-) Aku ketemu dekne biyen pas pangkate Serda, lan kita pacaran 1,5 tahun lan pas aku kawin neng mBediyun (2 Okt 1982) hari ABRI pas diperingati di Maospati dengan Irup Jend. M. Yusuf (5 Okt 1982) dadi koncone tentara sak truk podo mudun neng ngomahku Ngrowo ngasih selamat, terus aku golek becak jumlahe 15 kanggo iring-iringan soko Ngrowo neng nggone bakso Simo cedak alun-alun. Wengine truk Kreo tentara njemput maneh neng alun-alun mBediyun. Saiki dekne pangkate wis Mayor, lulus S1 Ilmu Hukum soko PTHM, S2 UI, lan saiki njupuk S3 neng Unibraw (2 tahun meneh mudah-mudahan lulus). Piye asale oleh aku ? Yo aku biyen kan cowok sing prospek banget, kerjoku wae neng BPPT (biyen jenenge “Divisi Advance Technology Pertamina”) dengan gaji standar oil company lho…hehehe..
    Masalah bandwidth 2,4 MHz ceritane panjang. Karo Dirjen Postel pengine jalur 2,4 MHz (WiFi 2 km diameter) kuwi dikomersilkan, sopo sing nggawe kudu mbayar. Tapi komunitas internet sak Indonesia sing dikomandani karo Mas Onno Purbo lan konco-koncone menolak dengan tegas lan pengine 2,4 MHz iku gratis kanggo pengembangan masyarakat. Makane saiki WiFi iku sik gratis (tapi aku denger arep dipajaki karo Dirjen Pajak). Dadi ijine arep diatur karo Dirjen Postel gagal, saiki mboso sak Indonesia wis nggunakno 2,4 MHz iku karo Dirjen Pajak arep dipajaki. Dadi secara hukum sepengetahuanku lho, anakmu ora melanggar hukum apapun. Tapi asal urusan pajak mempajaknya beres, yo ora opo-opo…go ahead wae. Jenenge yo anakmu terlibat ke Pemberdayaan Masyarakat lan meningkatkan Internet Density di Indonesia yang notabene program pemerintah. Dadi anakmu kuwi disebut “Pahlawan” mestine lho…
    Masalah kerjaan ngge anakmu sing wedok, wah…sing sabar wae. Yen iso usaha kecil-kecilan (buka toko, warung atau Indomaret) iku luwih becik jangka panjange…

    Reply

  2. alris
    Nov 29, 2008 @ 20:34:50

    (Tapi sing ngganjel nang benakku, yok opo critane nyonyah sampean biyen isok kecantol he….he. Lha wong nyonyah sampean kinyis-kinyis ngono, biyene mesti huayuuuuuu tenan. Lha kok yo kesambet sampean, entek menyan piro cak???? Kok isok kecantol karo Tridjoko, opo gak onok liyane??? ha….kewkkwekkwekkkkkk

    Hahahahahaaaaa…(sambil gulingan)
    Pak Tri, konco ne ora percaya bapak mendapatkan ibu secara halalan toyiban. Dikasih jawaban yang memuaskan dong, pak. :)

    Iya nih, saya sudah kasih jawaban panjang lebar tapi dalam bahasa Jawa. Mudah-mudahan Uda Alris juga ngerti…hehehe… ;-)
    Halalan toyiban dong…wong dapet orang yang sama agamanya berasal dari sekampung pula…ibaratnya Uda Alris dapat seorang Uni dari Solok juga yang beragama sama….lha langsung mak nyusssss kan ? (Hehehe…memang isteri itu wisata kuliner ? hahaha…)…

    Reply

  3. egomaniac
    Nov 29, 2008 @ 21:46:41

    Selamat ya Pak semua anaknya udah selesai kuliah semua! “beban”nya sedikit berkurang donk? :-p

    Wah, kayaknya diwisuda itu seneng banget ya! Hmm… jadi pengen! hahaha… (masih 2 tahun lagi nih di wisudanya.. T_T)

    Beban bukan “sedikit berkurang” tapi “banyak berkurang”…hehehe… sekarang tinggal bayar utang kesana-kemari aja (dulu-dulu buat nyekolahin mereka, saya banyak utang sana-sini…hihihi…)..
    Diwisuda emang seneng banget, apalagi ditinjau dari kacamata orangtua anda nanti…pasti mereka bangga sekali anaknya sudah lulus…

    Reply

  4. rumahagung
    Nov 29, 2008 @ 21:55:36

    wah,mantab..!!
    hahhahaa..!!
    sekali lg congratz buat Mbak Ditta,n Bapak sekeluarga.
    wes,bangga donk Pak,anak ud sarjana smua..!!
    hehehehhee..!!
    foto2nya bagus kok Pak.
    anglenya pas.

    saya kpn yah di wisuda?!
    biar ortu saya jg bs bangga.
    hehehehehe..!!
    nti mao gaya gila ama Ronald,dkk ahh..!!
    hahahahhaha..!!

    Trims..trims..trims… ;-)
    Sebenarnya foto-fotonya biasa aja soalnya pakai kamera saku Olympus FE-15 yang kadang baterainya ngedrop. Untung masih bisa memfoto “cowok dengan pantat gatel” hahaha….
    Eh…kalau situ entar wisuda jangan main gila-gilaan sama Ronald lho, entar Bapaknya Ronald yang jadi kebingungan setengah mati…hwekekkekkek….

    Reply

  5. Ardianto
    Nov 30, 2008 @ 08:33:18

    Iya sih…
    Kadang-kadang para mahasiswa jadi lupa kalo orangtua wisudawan pada nunggu… :-P
    Tapi ya, memang acaranya asyik sih…
    *Kapan lagi bisa nyetrum orang* :mrgreen:

    Tidak ada foto mahasiswa2 berjaket abu-abu? :lol:

    Btw, kalo pas yang lewat anak Mesin, cewek2 pada liat, entah kenapa :-P

    Iya nih, kabarnya “ritual” di depan gerbang utama ITB yang lamaaaa banget dan membuat barisan di belakangnya pada macet itu karena anak jaket abu-abu mikir dirinya sedang konser padahal kagak…hwakakakak… Yang di depan gerbang saya nggak sempat memfoto karena nyadarnya belakangan (sengaja ama anak saya nggak diinfoin…)…
    Ya jelas dong, kalau anak EL kan banyak ceweknya dan badan cowoknya kurus-kurus…jadi kalau barisan anak EL lewat cewek-cewek pada cuek, tapi kalau barisan anak MS lewat…wah kan ceweknya jarang dan kelihatannya badannya kuat-kuat gitu…pantas aja dong cewek-cewek pada nengok…. Barisan anak MAT juga seru lho, ada yang pakai kolor doang di luarnya ada rumbai-rumbai merah…hihihi…kok mau-maunya gitu lho… ;-)

    Reply

  6. Ardianto
    Nov 30, 2008 @ 08:34:49

    duh, komentar saya dimoderasi…

    WordPress standard procedure….not my fault… ;-)

    Reply

  7. simbah
    Nov 30, 2008 @ 08:52:36

    Selamat Dik Yon,….anda tinggal kendangan dengkul sama Nyonyah…wis indehoy sak pol-pole wis…gak enek sing ngrecoki…he…he….
    Tinggal nikmati urip karo nyukuri (syukur) kabeh anugerah soko Gusti Allah…sedela maneh dadi Eyang….wuih jian seneng nganggo mbagett….sekali lagi selamat….!!!!

    Permisi sithik Dik Yon, ya..?
    Hoiii….Totok, Totok, Sri Rahayu Prihatin Santoso, wong jalan Sawo barat, cedake Losmen Mariton…utowo si Lowo Ijo….sepurane bae Tok, aku ndisik sering mbok Jajakne krupuk remet neng nggone Lik Karni karo Lik Bie, gak ngertiyo kuwi duwit ngge mbayar iuran POMG mbok nggo njajakne aku sak konco…he…he…
    Yo wis, mugo-2 Gusti Allah mbales budi baik sampeyan, aku moco-2 neng Blog-e Dik Yon, jarene sampeyan wis duwe cucu,…lan dari Ratu Dunia,…iyo opo iyo…? Ngendikane pak Probo alm. Pak Guru sejarah SMP-loro, jare wartawan ki ratu dunia….Whe…lah…kancaku saiki wis podho oversek…kabeh ya…wis podho dadi wong sukses….aku melu seneng…..

    Wah, Mas Didiek iku aneh-aneh wae lho…mosok wis kakek-nenek dikongkon indehoy maneh…lha mengko sing metu rak ming watuk-watuk-e…huk..huk..huk….lan kerokan maning kerokan maning…. hehehe…
    Saiki bojone anakku sing gede isih dinas neng Kalimantan, padahal anakku isih kerjo neng Jakarta. Lan anakku seminggu manggon Jtwarna lan seminggu sakwise nginep neng morotuwone neng Cikunir (enak…dari tol Jtwarna exit Kalimalang, belok sitik wis tekan..lewat tol JORR – Jalan Ora Rampung Rampung – sing saiki diwenehi jeneng JLJ – Jalan Lingkar Jakarta)…
    Yo wis, kono sampeyan say Hi neng Totok….jebule Totok kuwi melu mbahe yo sejak SD yo…tak kiro pas wis neng SMP 2 biyen…

    Reply

  8. edratna
    Nov 30, 2008 @ 12:55:24

    Akhirnya foto wisuda muncul juga….
    Justru acara wisuda ITB yang meriah ini yang ngangeni….malah si sulung sempat komentar di blognya…”kenapa ya kok dulu ga masuk ITB?” Soalnya wisuda di UI garing…untungnya masih ada wisuda di fakultas yang kekeluargaan.

    Iya nih, baru sempat…ada waktu luang dikit... ;-)
    Sayangnya kehebohan wisuda ITB nggak terekam, soalnya emang ama anak2 jurusan orangtua “disisihkan” dan “tidak boleh melihat” yang seru-seru…jadinya di dalam kamera ya tetap garing….

    Reply

  9. totok
    Nov 30, 2008 @ 12:55:54

    NUNUT NANG SIMBAH :
    EH MBAH, SAMPEAN OPO PURWOKO SING OMAHE JALAN TANJUNG CEDAKE MULYANTO???? TAPI TAK DELOK NANG TULISANE CAK TRI KOK DISEBUT DIDIK??
    AH, SIAPA PUN SAMPEAN MAKASIH BANGET SAMPEAN YO ISIH ELING KARO AKU, SYUKUR-SYUKUR TALI PERSAHABATAN ISIH ISOK DISAMBUNG LEWAT INTERNET.

    BETUL AKU KECEMPLUNG NANG DUNIA ”RATU DUNIA” JARENE WONG-WONG. SOALE NEK RATU KAN MESTINESUGIH BONDHO BANDHU, LHA NEK RATU DUNIA SUGIH KONCO HA….HA.
    SEJAK 78 AKU NANG JAWA POS, TRUS 2000 LEREN, MEMBERI KESEMPATAN YANG MUDA2. TRUS SAIKI ETHOK-ETHOKE DADI JURAGAN KORAN DEWE, JENENGE KORAN PENDIDIKAN DIMENSI NANG MEDIUN.

    JAN-JANE AKU WIS GAK PENGIN NANG MEDIUN, TAPI TERNYATA TUHAN BERKEHENDAK LAIN. ANAKKU 2 OLEH BOJO WONG MEDIUN, LHA SABEN DINO KANGEN PUTU AKHIRE AKU BALIK KUCING.

    KASIH ALAMAT BLOG SAMPEAN ENGKO TAK DOLANI, AKU YO DUWE BLOG TAPI GAK TAU TAK UPDATE, LHA WONG SABEN DINO NGISI DUWEKE TRIJOKO SAMPEK BLOG-E DEWE ORA KOPEN. OK, ALAMAT BLOG KU MALAH SING NGASIH TAHU YA CAK TRI ITU, DIA MEMANG PAKAR REKAYASA SEJAK DULU HA….HA. SILAHKAN MASUK KE DIMENSI-MADIUN.BLOGSPOT, GITU LHOH.

    Reply

  10. totok
    Nov 30, 2008 @ 13:13:57

    Weladalah, sampean isok entuk tentara ha….ha, lucu tenan. Padahal wektu SMP sampean kan paling ngefan karo cewe kinyis-kinyis nek mlaku koyok putri solo. sepengetahuanku, lha wong wis kenal suwe arep dolan nang omahe wae ora wani, sampek direwangi sepedahan karo aku 30 km, tekan kono ora wani mampir he…he.
    Lha kok akhire kecantol tentara, nang sepur pisan, wah…jan kemajuan. Tapi asyiklah, ternyata kita sama-sama bisa membina rumah tangga sampek kaken-kaken inen-ninen.
    Trimakasih infonya soal 2,4 mhz, nah soal pajak memajak aku duwe CV berlaku seumur hidup dan segala jenis usaha tercantum (Maklum sing njaluk akta wartawan he…he) tapi wis suwe NPWP-ne ora tak bayar, lha wong opo gae mbayar, wong usaha yo senin karo kemis. Tapi aku mau nontok TV jare onok pemutihan, aku arep cek mugo-mugo diputihke tenan, soale nek ora diputihke, aku mesti kenek dendo.
    Soal anakku wedok, dia yo koyok aku cak. Gak pernah patah arang, nek pas koranku cetak, melok golek berita plus dodol koran, selebihnya opo wae dijual, yang penting tidak jual harga diri he…he. Dari Capriasi, sampek pulsa yo dilakoni. Aku rencana nek duwe duik tak gawekke Internet, soale bandwidht kan wis enek, karo panggonan karo komputere sing durung onok. Jare sampean kon sabar kewekwekkwek……
    Nah, iki sing luput soko kekerane sampean. Aku melu simbah nang Jalan Sawo wiwit aku umur 6 sasi. Maklum, aku lahir di dunia dari keluarga broken.
    Untunge simbah berkenan nggulowentah aku, mbayari POMG, masiyo jare simbah sering digawe nraktir konco-konco he….he….
    Tapi jujur, aku saiki rumongso urip maneh, ketemu konco masiyo nang dunia maya. Sopo ngerti kapan-kapan isok jumpa darat.
    Tapi simbah kok nambahi jenengku dadi Sri Prehatin Rahayu Santoso, trus ditambahi predikat ”si lowo ijo” ha…ha….. jangan-jangan saiki dadi ”si kolor ijo” . Ok, aku nitip say hi nang simbah, mugo-mugo entuk alamat blog-e engko ben dino tak sambangi, soale aku akeh nganggure…….

    Totok,
    Sssst…ojo banter-banter. Liyane awakmu aku wis ping piro wae dicomblangi lan diajak nganti ngarep omahe, tapi ora mempan lan akhire balik kucing….hehehe…dadi ojo rumongso yen awakmu dewe sing ngalami koyo ngono…hihihihi…Suweee sak durunge awakku melu diskusi neng blogku iki, aku lan Simbah wis ngrasani sampeyan. Coba kapan-kapan deloken neng postingku sing judule “Pasar Kawak”. Neng kono onok diskusi antara aku, Simbah, Mas Judi Kasturi, Kikiek (3D) lan Iing bojone Kikiek (adik kelas neng SMA 1). Pokoke rame lan ngalor ngidul, crito bab deso Ngrowo lan Taman jadul (jaman dulu)…
    Purwoko Simbah iku dudu Purwoko sing Jalan Tanjung sebelah omahe Budi Mulyanto. Yen kuwi Purwoko sing nglanjutke neng Teknik Kimia UGM lha saiki neng ngendi, aku yo ora ngerti. Yen Budi Mulyanto saiki wis Doktor Pertanian lulusan Jepang, lan dadi dosen Ilmu Tanah neng IPB. Kapan-kapan dekne say Hi neng blog-ku lan aku kondo “Kon oleh salah soko E.L. lho Bud” terus dekne menghilang nggak pernah say Hi lagi..hihihi.. Yen Purwoko Simbah iku panggilan ngetop-e neng SMP yokuwi “Didiek”. Bocahe gempal ngguya-ngguyu soale senengane nari Anoman jan wis mirip ketek tenanan kae…biyen pas SMP yo koncoku neng SH, tapi aku mothol lan dekne terus opo ora aku yo ora ngerti..
    Hehe…ternyata awit bayi abang kon melu mbahmu yo…pantas pak lik bu lik-mu kae yo sayang karo sampeyan….lan pancen wae kon nakal setengah mati mosok duwit POMG ngge tuku Lempeng Gapit…hehehe… (wacanen postingku “Lempeng Gapit”..)…Wah..ojo-ojo suwe-suwe karo simbah jenengmu diubah dadi “Datuk Seri Perihatin Rahayu Santosa”….weleh…weleh…keren cak, lha mengko bojomu yo diceluk “Datin Seri Perihatin Rahayu Herry Kiswati”….hwekekkekkek….

    O ya, Simbah yo durung nggawe blog sampek saiki…tapi anake wadon onok sing sekolah neng komputer dadi mengko biso wae muruki bapakne nggawe blog…

    Reply

  11. simbah
    Nov 30, 2008 @ 15:56:06

    Ha….ha….ayo perlombaan ngubek-ubek memory Tok !!! Ning nek soal rinci, aku ngaku kalah karo Dik Yon. Awit sejak umur 3tahun wis mulai iso nerawang, kuwi kurang luwih tahun 1959. Sing momong aku sejak durung bisa mlaku aku isih kelingan, hayo……???
    Nah goro-goro Dik Yon, aku saiki ngubeg-ubeg Youtube, golek lagu-2 lawas lan wis nemu, antarane Tuty Subarjo karo lagune ‘Janjimu yang kunantikan’ lly….wah jan nglaras tenan… cuman, aku dadi gembeng, haru…awit pas lagu kuwi metu tahun 1967 aku mangan sego jagung karo mangan tiwul, lawuhe jangan lodeh terong karo sambel trasi….mripatku trus koco-2….ngelingi jaman kawuri, ugo …’Yang’-ku kawin karo wong liyo…he…he…terus …ono lagu ‘Bila kembali’-ne Vivi Sumanti….he…he… Totok tambah bingung…????
    Koreksi sithik, Dik Yon. Anakku loro-2ne Lanang kabeh, berlawanan karo njenengan Wadon kabeh…Sejatine bojoku pengin anak wadon, tapi aku gak setuju. Opo alasane coba..? Yen anak Wadon, trus parase ora pati ayu…nganti lungse oro ono sing ngapeli, bareng yen Huwayu…(koyo Diandra.?) …isih SMP bae wis di utik-utik…kumbang….lha rak repot tho..? Soale wektu sik SMP ndisik, aku yo sok ngutik-utik, ning nek ono kesempatan…
    Mulane supoyo aman, anakku lanang kabeh, ning yo kuwi senengane gelutan…mergo neng Bekasi ndisik tahun 1999 akeh sekolah dho tawuran trus tak pindah neng ndeso…oiyo Dik Yon, saiki neng Mediyun wis dibukak retail anyar, sing kabare soko Prancis iku, tambah rame….Ayo Tok,…eyang Totok…alias Lowo Ijo, aku Bugel Kaliki….sapa aku…he..he…??

    Simbah,
    Weleh…weleh…tahun 1967 “yang”mu wis dipek uwong ? Wheladhalah…kojur no ? ;-)
    Yen aku lagu barengane Vivi Sumanti sing arep dak goleki lagu “Kenangan Desember” oleh Ari Kusmiran. Lagune ketemu neng You Tube, ning jebul versi ora asli…alias Ari Kusmiran nyanyi…diiringi karo orgen tunggal….wah…perasaan musikalitas saya itu begitu tinggi, mosok ming ketemu orgen tunggal ? Soale iki pas bulan Desember meh ultahku (hehe..wis tuwo isih ultah-ultah-an barang…)…dadi ngge mengenang memori masa lalu sithik lah…
    Wah…yen pendapatmu mengenai anak wedok koyok ngono, sakjane aku yo wedi duwe anak wedok… Tapi untunge anak-anakku lulut karo aku kabeh, soale pandanganku lan nasehatku kuwi logis-gis…dadi ora ono alasan ora dituruti…buktine anakku dadi uwong kabeh, lulus Bakultas lan saiki wis mergawe kabeh (siji dodol ngangsurangsi, sijine dodol minyak…koyok njenengan…malah sing cilik muni “Pah…mbok aku dikenalke karo teman papa yang Star Energy itu…mau dong kerja di rig..” terus tak wangsuli “Husss…kamu ama tikus aja takut kok mau kerja di rig, banyak hantunya, tahu ?” dekne terus meneng wae…hehehe…)..
    Oh iyo mas, aku wis krungu nek mBediyun arep ketamuan Karfur…iku lho toko retil soko Perangcis…manggone neng nJoyo kan ? Sak jane akhir Desember iki aku arep ngajak mlaku-mlaku “Simbah Kakung” (Suzuki Sidekick 1997 ku) jebul AC-ne isih bermasalah, 100 meter murup lan 100 meter maneh matek…dadi ketoke ora sido…kecuali mengko yen ono rejeki nomplok plok…hehehe…

    Reply

  12. simbah
    Nov 30, 2008 @ 16:18:08

    Dik Yon,….ojo mbok kandakne sik tentang Aku, nyang Totok,…ben ‘disk memorine’ muter-2 sak kenceng-kencenge….soale aku ndisik sobat kenthele juga wektu neng BO….ha…ha….

    Iyo..dekne ben bingung-ngung-ngung…. ;-)

    Reply

  13. simbah
    Nov 30, 2008 @ 19:34:16

    Dik Yon, …wah gambarmu kuwi mengingatkanku waktu tahun 1963 neng Jl.Setia Bhakti, persis wajahe swargi Pak Marsono, tenan ki gak ngece…wektu, iku aku diajak paklikku sowan pak Marsono, soale arep mlebu SMOA, sekolah menengah olahraga atas, nek gak salah wektu kuwi sekolahane neng ngarep Klentheng. Swargi Bapakmu wektu kuwi ngagem pantalon putih lan kemeja putih…rodo serem, soale blas gak mesem babar pisan….aku sik klas 3 SD. Pakliku diutus Ibuku atas referensi Ibu njenengan swargi…

    Hehe…bapakku biyen bekas tentara Heiho sempat bertempur sampai Tanjung Pinang (P. Bintan) mungkin karo kapale Jepun. Sakwise kuwi dadi tentara darat pejuang kemerdekaan, tapi baru beberapa bulan wis ketangkep Kompeni lan dipenjara neng penjara Cipinang selama 4 tahun (Des 1945-Des 1949) sampai pengakuan kemerdekaan RI oleh Olanda. Kata beliau, di penjara makannya sarden terus…makanya kalau Bapak lihat sarden langsung perut serasa enek…hehehe… Karena bekas tentara, maka Bapak jarang tersenyum…tapi kalau sudah melucu…lucunya melebihi Joni Gudel…hehehe… Emang mas, bapakku dadi Kepala SMOA sekitar tahun 1963…biyen di rumah banyak anak-anak SMOA yang ikut ngekost di rumah…

    Reply

  14. rumahagung
    Nov 30, 2008 @ 20:13:11

    hahahaha..!!
    saya heran,msh sempet aj Pak,foto orang lg garuk2.
    hahahahaha..!!
    tp bgs kok,kreatif dan menghibur.
    hehehehhee…!!

    oo iyah.
    tp gpp lah,
    biasa jg klo di kampus,kita2 suka bergaya gila2an.
    hehehehehhe..!!
    selama ga keliatan Sang Papi.
    hahahahahha…!!

    Hehehehe….

    Reply

  15. yulism
    Dec 01, 2008 @ 01:02:46

    Kalau putri yang ragil aja sudah diwisuda, jika pak Tri masih muda berarti punya anak terlalu muda dong.. :) Saya malah suka membaca postingan dengan banyak photonya jadi bisa sekalian menikamati dan membayangkan suasananya. Sepertinya suasana wisudanya menyenangkan sekali. Sekali lagi Selamat buat mbak Ditta. Thanks

    Iya mbak, saya punya anak waktu masih terlalu muda (untuk ukuran sekarang). Anak pertama lahir waktu umur saya 27 tahun dan anak kedua umur saya 29 tahun. Sebenarnya saya juga senang masang posting yang ada fotonya mbak, tapi mengingat rata-rata sambungan / koneksi internet di Indonesia masih luambaaat jadi saya menahan diri untuk menampilkan banyak foto…
    Iya mbak, suasana wisuda ITB memang paling heboh se Indonesia…barangkali, suasananya mirip kampanye partai politik loh…

    Reply

  16. simbah
    Dec 01, 2008 @ 10:55:50

    Bener ….atur njenengan Dik Yon, umpama wektu kuwi aku kelingan pituture mBah Buyut, menawa menungso iku nduweni, Bibit, bobot lan bebet…aku gak perlu kuwatir, arep duwe anak Wadon utawa Lanang, yen bibite apik lan pinunjul ora bakal nyimpang, nyimpang-nyimpango ora adoh soko wewaler utowo ril….awit yo mengkono iku fitrahe menungso…ning saiki wis kebacut arep kepengin anak Wadon wis ora mungkin,….yo wis ben mengko Putune wae, Wadon ya ra opo-2… kadang-2 bojoku protes…:” Coba Pak, nek awake dhewe duwe anak Wadon, mesthi ayune.” Iyo… bae wong Bapake dasare yo bagus…je…he…he…

    Ah..nek dipikir-pikir duwe anak lanang utowo wadon yo podo wae kok Mas… Mengapa ? Lha yen duwe anak wadon mengko rak duwe mantu lanang, lan nek duwe anak lanang kan mengko duwe mantu wadon…yo podo-podo to mas ?
    Kesanku bar mantu, seolah duwe “bandangan”….soale tiba-tiba ono arek lanang kok neng omahku terus iku sopo ? Jebul “bandangan”…hahahaha… (bandangan = yen awake dewe nduwe doro terus dorone awake dewe lungo lan mulih-mulih nggowo konco sing ora gelem mbalik mulih…yokuwi bandangan mas…)…
    Aku nek duwe anak lanang malahan wedi nek rupane elek koyo rupaku…hwekekkekkek…

    Reply

  17. simbah
    Dec 01, 2008 @ 19:26:21

    He….he… Bandangan?….iyo..yo…kelingan aku ndisik nek ngingu Doro,….senengku gak karuwan entuk Bandangan….dadi dorone tambah akeh….asal gak digoleki sing nduwe, terus dijaluk mulih….
    Ning nek Bandangane mBak Dessa ya mesthi gak dijaluk mulih karo sing nduwe tho…??? He..he..e ono-ono baen….

    Hwekekekkekkek….
    Aku oleh bandangan, lan morotuwone Dessa yo oleh bandangan…soale setiap dua minggu sekali selama seminggu Dessa yo turu neng omahe morotuwane….hehehe….

    Reply

  18. totok
    Dec 01, 2008 @ 20:55:26

    PRO CAK DIDIK
    Nah, saiki rodo cetho, sopo simbah. Sing jenenge Didik, konco nang BO opo maneh seneng nari kethek putih, kalau tidak salah, sampen DIDIK sing omahe Jalan Pringgondani yoooo. Bapak sampean pabrik gulo. Mugo-mugo bener lah, wong awake dewe iki lak wis ngebeki ndonyo luwih setengah abad, dadi yo memorine rodo berkurang.

    Bener opo salah, gak peduli. Sing penting aku isok ketemu maneh karo sohib-sohib masa kecil. Opomaneh soko BO, muride Pak Tardji he…he.

    Sampean nang endi saiki cak. sekali-kali foto sampean dipajang nang kene, biar konco-konco lawas isok ngerti sampean opo ya ketularan tuwek koyok aku lan cak Tri.

    Arek BO aku wis ora nate ketemu blas. Syukur isok ketemu sampean, meski masih remeng- remeng, belum begitu jelas.

    Tapi perasaan yen jenenge Didik, sing tak eling-eling yo sing Pringgondani, tonggone Juni, sing biyen tau nggawe omah-omahan soko klaras nang omahe Witono Basuki.

    Nah, soal omah klaras, aku sempat diomeli simbahku. Soale terok-terok nggawe nang samping omah, wah……dianggep gawe kandang wedus he….he.

    Lha nek kembange BO jenenge Doli, sekitar tahun 1995 pas aku tugas nang Mediun, pernah ketemu. Walah cak, untunge aku gak entuk deweke. Wis tuwek he….he…. Padahal, nek gak salah sampean biyen yo naksir tah. Cinta nyemot.

    PRO CAK TRI
    Aku melu seneng yen Mulyanto isok mulyo tenan. Awake dewe biyen nek dolan nang omahe Mulyanto, karo bapake mesti disuguhi telo godog. Kiro-kiro nek saiki ketemu disuguhi telo Jepang ha….ha.
    Mungkin Mulyanto ngilang soale sampean nulis soal EL. Mungkin Mulyanto termasuk STI (suami takut istri) dadi kuatir nek disensor karo bojone he…he. Atau dia waktu sama EL jan cinta setengah mati, ora kelakon. Lha wong awake dewe ngerti dekne nek pacaran lucu. Opo yo ngono kuwi yo, arek-arek pinter nek pacaran lucu, koyok sampean, disomblangi bolak-balik ora kenk. Malah saiki kecantol sorodadu ha…ha.

    Mugo-mugo nyonyah sampean ora galak cak. Aku kuwatir nek ngamuk ngetokke pistol.

    Lha nek aku, ngomong soal pacar koyok saiki posting ditunggoni mantan pacar. Dekne cumak ngguya-ngguyu. Jarene masa lalu, nek arep balen karo sing biyen yo baleno, wong kari batine ha…ha.

    Totok,
    Jarene mas Didik pas aku ketemu dekne, koncone dewe neng SMP 2 sing jenenge Dolly wis kapundut karo sing Kuoso beberapa saat yang lalu…kabar sing rodo nrenyuhake…
    Mas Didik saiki wis “setulegi”…setengah tuwo lemu ginuk-ginuk…hehehe… Mengenai Budi Mulyanto aku kelingan pas dolan neng omahe dekne kene disuguhi Mundu…dadi nek aku nyeluk Budi “Mundu” Mulyanto…hwekekkekkek….
    Wah…mantan pacarmu nenggoni terus kowe nulis komentar yo..yo wis nek ngono tak sensor-e disik iki ceritone…hehehe…pasti mantan pacarmu moco bab “I” sing dak kiro “S.U.” yo ?

    Reply

  19. totok
    Dec 02, 2008 @ 12:26:53

    Innalillaihi (mugo-mugo tulisane bener, tapi karepe mesti ngerti), aku ora ngiro nek Dolly wis kapundut. Berarti aku tau ketemu, iku terakhir kali.

    Nek nulis soal cewek-cewek zaman dulu, nyonyahku gak apa-apa. Tapi nek cewek saiki, wah…..sido disapih aku he…he.

    Iyo cak, nek nggone Budi pas usum mundu mesti oleh bagian. Tapi gantine, nek deweke nang omahku utowo omahmu, peleme dirontoki. Dadi skore 1 1 .

    Nah soal cak Didik, aku sudah pasti iku Didik Jalan Prnggondani he….he. Nek deweke nang mediun konkon kontak aku nang 466233, dijamin tak kon nraktir ganti.

    Hehehehe…. ;-)
    Yo ben dekne ngontak sampeyan, tebakan sampeyan bener opo ora. Miturut aku sing wong Statistik, peluangmu bener mung 50 : 50…..
    Kabar sedih mau katone bener…tapi tamtu saja perlu di-cek maneh….

    Reply

  20. adit
    Dec 02, 2008 @ 23:50:18

    Selamat buat mbah Ditta..

    >>btw itu yg garuk2,gatal atau knp? hahaha

    Trims ya ucapan selamatnya…. ;-)
    Nanti deh tak sampaikan ke anak saya….

    Reply

  21. liswari
    Dec 04, 2008 @ 04:22:47

    Selamat ya Om.. :-)

    Terima kasih…terima kasih…terima kasih… ;-)

    You must be so proud of her…

    Yep, sure. Why not ? ;-)
    “Ditta” means “the great gift” anyway…

    ~foto nya dita cantik bgt….

    Siapa dulu dong bapaknya ? hahahaha…

    Reply

  22. rinakmaudhy
    Dec 05, 2008 @ 15:43:03

    hahahaaa…
    saya jadi ingat bapak saya, yang pinjam dan minta difoto pakai baju wisuda kakak saya, karena wisuda jaman dulu nggak pakai toga…

    selamat ya pak tri, juga buat mbak dita..

    saya ini fansnya pak tri dan pembaca setia blognya… =)

    Wo..alah, jadi saya ini mengingatkanmu akan bapakmu to ? Kalau gitu, ganteng mana saya dengan bapakmu ? Hahahaha…just kidding…
    O ya, trims ucapan selamatnya…nanti saya teruskan ke Ditta..
    Pembaca setia blog saya ? Lho..lho..lho..kok diem-diem udah banyak ya pembaca setianya..jangan-jangan sudah waktunya saya nerbitin koran yang judulnya “Ceritaku Ceritamu Ceritakita”…hahaha…(BTW, judul Blog saya itu sebenarnya ngutip “tag line” dari majalah SMA saya dulu yaitu majalah BIMA…)…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 302 other followers

%d bloggers like this: