Air yang ramah

Waktu pertama kali pindah ke rumahku yang sekarang ini di bulan Muharram tahun 1993, perumahan ini masih cool. Air sekitar juga “belum ramah” dan belum suka mampir ke rumah. Karena di sekeliling perumahan saya yang tanahnya lebih tinggi, ada kampung Betawi yang puun-puun-nya masih tinggi-tinggi, penuh dengan kebun rambutan dan durian dan rumah masih jarang-jarang…

Sepuluh tahun kemudian, air mulai “ramah” dan suka mampir ke rumah. Dan sayapun dengan terpaksa mengatakan “ayo…silahkan masuk. Disekecak-ake lho !”….kata saya dalam bahasa campur antara bahasa Indonesia dan bahasa Jawa yang menyiratkan keramahan (dan kejengkelan…hahaha…)..

Hari ini tadi saya berangkat dari rumah jam 7.00 lewat dikit, jalanan agak macet (biasaaaa…Jakartaaaa..) tapi is not that bad compared to yesterday’s….jadi Camry-un saya bisa digeber di jalan tol mendekati 100 kmpj dan keluar di Pramuka-pun agak ramai lancar. Sampai kantor jam 8.29 dan saya drop anak saya yang kecil buat ikut “job test” di BPPT (peluang dia masuk 67% coz position ada 2 dan yang ngelamar that position hanya 3). Anak saya nuju ke Auditorium di lantai 3, dan saya segera memarkir Camry-un saya dapat di lantai 4 (as always)…

Sayapun naek ke lantai saya, sempat Googling, Blogging dan nDleming sebentar….say Hi dan melempar senyum Pepsodent *cling* ke beberapa teman yang hadir di pagi itu (saya beramah tamah, eh mereka malah curhat SHU belon dibagikan…hehehe…UUD lagi). Jam 10.20 saya sempat sneak-in ke ruang job test, ngintil ke boss saya dan teman saya yang juga mau nge-job test dua orang (1 position untuk Teknik Pertanian, another position untuk Teknik Elektro). Ooops…anak saya nggak tampak batang hidungnya. Katanya, yang mau job test “disembunyikan” di balkon dan nggak kelihatan ama audience. Mereka tinggal nunggu pengumuman namanya dipanggil di meja nomor berapa (yang loud speaker-nya bener-bener sing out louddddd…kata anak saya)…

Setelah ngintip anak saya gak ada, saya langsung ke “Riverview Restaurant” (sebutan anak-anak kantor untuk kantin yang letaknya di atas Sungai Cideng). Mau pesan nasi padang eh belon siap (“Sebentar ya pak”, kata si Uni)…”Wah..saya bentar lagi keluar kantor”, jawab saya)..Akhirnya saya nemu warung kecil yang jual gudeng dan opor ayam. “Berapa nih harga sepiring Bu”, tanya saya kepada 2 ibu yang jaga di sana. “Rp 13.000 pak”, jawab salah satu ibu enteng. “Wahhhh…makanan segitu mah muahaaaaal Bu, saya ini biasa makan di kampus paling habisnya cuman Rp 7.000-Rp 8.000”, kata saya membantah. “Bisa segitu pak kalau cuman opor aja”. “O ya, gpp deh opor aja is ok bu…jangan malu-malu cepat dihidangkan ke sini ya”, kata saya…

Lima menit kemudian opor sampai di meja saya, berbarengan dengan segelas teh manis hangat. Jumlah harga Rp 11.000 (Rp 8.000 + 12% + Rp 2.000). Merasa kenyang sayapun ke parkiran Camry-un saya dan segera menggebernya ke kampus. Sampai kampus jam 11.20 udah ngepas, tapi dengan manuver di tempat parkir saya sampai ruang akademis udah jam 11.30…telat 10 menit ! Ngambil absen dosen dan mahasiswa dan meminta mike dan spidol “Ruang sekian sekian sekian Pak Haji”, kata saya kepada Mas Supardi Laesa yang brewok kayak Che Guevara itu…menyebutkan nama sebuah ruang kelas di Binus Anggrek…

Eh…di tiba di suatu kelas para mahasiswanya nyangka ini hari OFC, no class ! “Sorry class, in fact…there is a class today. OFC is on Jan 7th“, kata saya menjelaskan. Kelas berjalan lancar namun tetap ada rasa sulit mengajar, maklum saya sebagai dosen penginnya ngajar tapi para mahasiswa berpikirnya libur !

Jam 15.30 udah sampai kantor lagi. Nelpon dan sms anak yang kecil nggak dijawab-jawab, baru nongol 30 menit kemudian. “Saya nongkrong di tempat teman saya”, kata anak saya menjelaskan bahwa ada 2 temannya beda jurusan yang sudah bekerja di TEWS BPPT dengan status kontrak. Dah..akhirnya Camry-un kami hit the road. Sampai di depan kantor anak yang besar di bilangan Menteng Raya isteri saya make a distres call “Muaaaasssss…kamu dimana nih ? Rumah buaaanjirrrrr airnya udah masuk rumah”…. “Ya iyalah, kalau belum masuk rumah namanya air comberan…tahu !”, kata saya dalam batin (nggak berani sama isteri yang tentara bilang gitu)…

Camry-un saya pacu, menuju ke selatan yang langitnya hitam kelam seolah mau runtuh. Saya jadi ingat salah satu episode cerita Kancil Mencuri Timun fragmen “Langit mo runtuh..tuh..tuh..”. Dan juga of course ingat lagunya Koes Peles “Awan hitam…awan hitam…di langit yang sedang tinggi…”..

Camry-un saya coba pacu di jalanan basah oleh hujan deras di bilangan Diponegoro-Pramuka. And yet it took me the whole 45 minutes to arrive at my home. Air sudah surut. “Tadi sih besar sekali”, kata Pak Satpam. Oya di jalan tadi petugas kebersihan RT kami udah nelpon, “Pak kayaknya air masuk rumah bapak, perlu dibantu pak ?”. Saya jawab “Ya…pergi ke rumah saya saja, di rumah masih ada Ibu”, kata saya…

Sampai rumah listrik mati, dan si Yunus sedang ngepel lantai diawasi isteri. It turns out that the water pump place was filled out by dirty water. Saya turn off stop kontak pompa, dan listriknya bisa nyala “Jeglekkk !”..

Sampai jam 18.00 masih bersih-bersih rumah…

Sampai jam 19.00 masih nyuci Camry-un coz besok pagi kasih kuliah jam 07.00

Sampai jam 22.00 tidur…

Sampai jam 24.00 mengeringkan modem Speedy, CPU komputer, booster TV, stop kontak pakai dikepret-kepret supaya airnya keluar, ditissue yang basah, dan dikipas angin biar kering…

Sampai jam 1.30 sekarang ini ngeblog….

Hoooohaaaaheeeeemmm…apem enake mlebu cangkem…..

Rasa kantuk saya demikian membuncah, lebih baik tidur sekarang daripada besok pagi telat bangun dan nggak bisa ngajar RPL di kelas 07PAV…

Good bye for now…

15 Comments (+add yours?)

  1. alris
    Dec 18, 2008 @ 09:37:46

    Saya pikir karena tempat parkir air ditempat lain sudah penuh, maksudnya penuh sama perumahan, maka dia cari tempat parkir yang lain dan ketemunya rumah Pak Tri. Kalo proyek raksasa bikin sungai tempat nampung air yang dibuat pemda DKI diwilayah timur Jakarta itu selesai mungkin nanti bisa sedikit mengurangi banjir. Sabar aja pak sekian tahun lagi selesai. Sekian tahun = bilangan tidak terduga, hehehe…..

    Solusinya…saya mau bikin “tanggul” di depan pintu depan yah sekitar 10 cm mungkin sudah bisa ngalangin air yang mau masuk rumah. Solusi kedua yang cukup mahal, meninggikan lantai rumah saya barang 15 cm, tapi nggak punya biayanya euy…
    Tapi “ostrich syndrome” alias “do nothing” bagus juga sementara ini, kalau ada banjir….nikmati aja… Kemarin ini air bisa masuk rumah karena yang di rumah isteri yang belum tahu selahnya bagaimana membuntu pintu depan dengan batu-bata dan anduk. Kalau ada saya,..pasti banjirnya sungkan mau masuk rumah…hahahaha….

    Reply

  2. rumahagung
    Dec 18, 2008 @ 10:31:09

    wah..!!
    kalo bole saran,mending pindah ke tangerang Pak.
    tapi ke daerah yg tinggi jg.
    cm saraan lho yah.

    aduhh..!!
    td pagi macet berat di Tol Pak.
    saya ampe cari jln tikus.
    tp tetep macet.
    dr rmh jam 7,ampe kampus jam 9.
    nyetir mobil ampe pegel2 smua nih badan.
    hahahahaha..!!
    janjian ama anak2 statistik mao bikin tgs di perpus malah,pd ilang,n HPny pd mati pula.
    skrg saya di perpus liat2 blog Bapak.

    FYI,dan di seberang saya ada AWEWE ANU GEULIS PISAN dgn laptop VAIOnya.
    HUAHHH..!!
    pagi yg kelam tiba2 jadi indah…!!
    hahahahahahaha…!!!

    maaf yah Pak klo saya curhat colongan.
    saya lg nunggu kls Bapak nih ampe jam 11.

    Wah…anda naksir ceweknya atau naksir Vaio-nya atau dua-duanya ?
    Saya sih pengin aja pindah ke mana kek, masalahnya do I have another choice ?
    Kayaknya nggak, toh rumah saya sekarang sudah “adem” karena banyak airnya …. hehehe…

    Reply

  3. totok
    Dec 18, 2008 @ 11:23:48

    Ha….ha, ternyata aku punya teman yang masih suka ”ngenyang” alias nawar nasi seporsi, padahal naikannya camry he….he.

    Makanya, cepet pensiun balik ke Madiun. Di sini masih ada nasi pecel Rp 2000 sak wareke. Tambah iwak empal 3000. Pokoke asyik.

    Nah, soal banjir nyonyah sampen perlu belajar nang nyonyaku. Soale omahku, eh….kontrakanku nang Kartoharjo indah, ternyata daerah banjir. Gak soko kali tapi mbrobos lewat kisi-kisi porselin ha….haaa. Nguras joooo, sampek 25 ember.

    Cak Totok,
    Ralat…dudu Camry beneran, cuman tiruannya aja yaitu Camry-un (baca : Karimun)…hehehe…
    Nek nasi deket kampus murah-murah lho, Rp 8500 udah seporsi nasi padang pakai ayam bakar dan es teh manis. Tapi yen kantorku regane dadi larang soale banyak orang-orang swasta macam Indosat dan termasuk BI (Bank Indonesia) juga seneng datang ke kantin kantorku, makanya dipasang harga yang tinggi…
    Nek masalah air…bojoku alergi. Ono atap bocor sithik wis tereak-tereak. Untung wingi ono sing mbantuin ngepel lantai yang kena air banjir yang kotor. Sakjane ming banjir sak polok (mata kaki) sih. Tapi banjir tetap banjir dan cukup sebel juga ono air masuk rumah…
    Kartoharjo Indah itu apane TPK (Tempat Penumpukan Kayu) ? Soale biyen Pak Lurah Kartoharjo itu bapaknya teman saya neng SMA kalau nggak salah jenenge Istiorini…

    Reply

  4. rumahagung
    Dec 18, 2008 @ 19:46:29

    wah,bnr deh Pak.
    itu cewe salah satu yg plg cakep di Binus kyknya.
    satu level ama Agni.
    hahahahhaha..!!
    klo ketemu lg,saya akan ajak kenalan.
    saya sumpah nih ama Bapak.
    klo ketemu lagi,saya akan lapor ke Bapak deh.
    hahahahhahaha…!!!
    (napsu bgt saya)

    soal anak TI-Mat yg susah disampaikan ilmunya,
    masalah bukan pd IQnya Pak.
    tp pd attitude.
    juga pada nilai respect.
    hahahahhahaha..!!
    biasa Pak,
    anak TI-Mat yg skrg2 ini,
    klo dpt dosen yg baek aj,
    lgs deh pd nglunjak.
    pasti dpt A ini pikir mereka.
    saya bukan backstab mereka lho.
    ato juga ngbagus2in diri saya di dpn Bapak,
    cm itu lah kenyataan.
    hehehehehhee…!!

    aduh,
    calon ga bs tidur nih saya pikirin cewe yg td.
    hahahahhaah..!!

    Wah…kayaknya anda termasuk yang nggak tahan kalau lihat yang bening-bening….hehehehe….. šŸ˜‰

    Reply

  5. rumahagung
    Dec 19, 2008 @ 08:36:09

    hahahaha..!!
    yah,namanya msh bujangan Pak.
    jomblo pula.
    ga ada gebetan pula.
    hahahahhaa..!!
    tampang2nya mirip bintang film hongkong itu lho Pak.
    aduh saya lupa namanya.
    hahahahaha..!!

    Reply

  6. totok
    Dec 19, 2008 @ 13:38:46

    Kartoharjo Indah iku nek ora ngerti yo kepleset koyok camri sampean dadi Ngarimun. Nek biyen jenenge Kelun, lor rel sepur.

    Kartoharjo saiki dadi kecamatan, dadi wilayahe tekan pinggiran. Nek biyen isih kelurahan, yo tengah kuto cak. Dadi jeneng kuwi kenek digawe gagah-gagahan karo wong sing suwe ora nang mbediun koyok sampean. Soale pasti dikira tengah ota, ternyata ndesooooooo.

    Tapi enak cak, ora panas koyok nang tengah kuto.cedak sawag, dadi isih adem. Aku nek momong putu tak gowo nang pinggir sawah cedak rel sepur, karo nontok wong lungo he….he.

    Makane, nek dadi oemar bakri ojok ngantor cedak indosat. isok jebol bandare ha….ha. Tapi gak yo cak, ibu tentara mesti tunjangan lauk pauke kenek digawe mangan nang restoran sesasi utuh.

    Cake Totok,
    Wah…daerah Kelon biyen daerah aku nggolek iwak lele neng sawah… hehehehe… jebul saiki wis neng tengah kutho walaupun pinggir sawah… Omah pinggir sawah enak kok banyak hiburan : suara jangkrik, suara kodok, lan ugo suarane ulo…hihihi…
    Wo…tak kiro cedak omahe Istiorini neng kulone TPK…

    Reply

  7. alrisblog
    Dec 21, 2008 @ 21:31:16

    Betul pak Tri rumah pinggir sawah akeh hiburan gratis, alami, sueger dan tidak mengganggu tetangga. Saya merasa nyaman dalam dua minggu ini tinggal di pedalaman, rumah pas dipinggir sawah yang lagi hijo royo-royo. Udara dinginnya dipagi hari lebih maknyuss dari AC yang paling mahal sekalipun.

    Hehehe…saya iri nih… šŸ˜‰

    Reply

  8. totok
    Dec 22, 2008 @ 20:16:43

    Betul cak, rumahku seger poolllll, apalagi ada bonusnya, putuku usok nglangi nek pas udan. Habis depan rumah mesti banjir.

    Dulunya aku sempat ngresulo, tapi bareng putuku seneng, dadi tiwas kebeneran. Tapi akhire, begitu tahu kalau anaknya tak ajak nglangi klepek-klepek, ibune protes. Protesnya sederhana saja, nek arep udan anake langsung digowo mulih, kuatir nek tak umbar nglangi nang pinggir sawah ha…..ha.

    Udaranya juga mak nyus, koyok komentare cak Alris. Bener-bener mengasyikkan, isok turu angler. Aku turu nggone anakku nang Dumai indah (iku lho cak Jalan Slamet Riyadi, cedak pasar wesi), panase ora karuan, soale omahe dempet-dempetan, gak onok angin blass.

    Nah, nek sampean iri, engko nek pensiun mulih nang mediun. Tapi ojok nang Ngrowo, soale wis padet, golek omah nang jalan jurusan Dungus, dijamin suuuueeegerrrrr

    Cak Totok,
    Tapi suasana omahku Ngrowo kae isih tetep koyok jamane awake dewe SMP biyen…ora berubah babar blas. Walaupun wis rada panas mergo ibuku biyen memerintahkan pohon2 manggane ditebang, tapi mergo kiri kanane isik onok spasi ruang terbuka, dadi yo rosone isih duingggiiiin polll …. opo maneh atape kan duwure 4 m omahku kae…wis mirip AC alam…

    Dungus ? Wah…iku daerah aku nginjen wong wedok podo adus nek sore-sore biyen pas jamane durung onok pompa Sanyo… tapi saiki daerah ke arah Dungus yo wis penuh omah-omah yo cak….coba wacanen tulisanku “Restoran Pondok Jati Madiun”…

    O iyo, sorry ya aku durung onok wektu mbetulin blogmu. Tapi sedelo maneh masuk liburan panjang… mudah-mudahan aku sempet. Soale ibune anak-anak saiki lagi neng Malang ujian pra kualifikasi S3. Anakku sing gede tanggal 25 iki wis mangkat neng omahe mbahe bojone neng Bayat, Klaten. Aku neng omah karo anakku sing cilik…

    Jalanan Jakarta wis sepi..pi..pi…soale arek-arek sekolah wis podo libur…

    Reply

  9. totok
    Dec 24, 2008 @ 22:06:26

    Nah, nyamannya hidup di jakarta kalau pas lagi sepi. Kalau pas rame, minta ampun deh. Aku pernah mau dipindah ke Jakarta, aku menolak, gak kuat cak nek kongkon nyopir nang Jakarta, ampun deh,….. apalagi harus ngajear deadline.

    Memang betul, rmah nostalgia di ngrowo memang anyes, sukur kalau sekarang isih adem. Opomaneh omah sampean lak gede banget, kenek digawe ball-balan.

    Tengkiu banget artikelnya, pasti siapa pun yang sekarang masih di SMP 2 pasti bangga punya pakar kyok sampean. Jangan pelit bagi ilmu, kalau ada ide (khususnya IT, silahkan kirim) meski gak onok honore, tapi kan bisa berbagi he…he.

    Selamat tahun baru, semoga makin sukses. Dam juga selamat menyendiri sementara di belantara beton Jakarta.

    Cak Totok,
    Iya nih…Jakarta sedang sepi…pi..pi..pi… šŸ˜‰
    Barusan saya ke Gambir buat rendezvouz dengan anak saya yang gede yang mau ke Klaten bareng suami dan adik iparnya. Eh..kemarin malam ketemu kita kelupaan ngasih CD foto-foto yang mau diafdruk di Klaten. Jadinya pagi ini ngebut ke Gambir…dari rumah cuman 30 menit !!! Karena sepi..pi..pi…pi… tadi..

    Masalah sumbangan tulisan, ya deh nanti nyumbang lagi. Situ tinggal kasih tau aja topiknya sekarang apa…nanti bahannya saya carikan…hehehe…

    Tapi tinggal di Jakarta yang sepi rasanya seperti tinggal di Planet Mars…alias kurang afdol. Kalau Jakarta lagi rame…bau keringat orang se Indonesia dari Aceh sampai Papua kebauan semua…nah itulah Indonesia… Jakarta emang “ember bebaur” (melting pot) bagi semua warga negara Indonesia…

    Tapi nyopir di Jakarta asyik lho ! Kita harus tau 1000 jalur alternatif dari rumah menuju kantor, termasuk jalan-jalan tikus yang perlu dilalui kalau-kalau terjadi banjir, kerusuhan, atau demonstrasi…

    Biasa nyopir di Jakarta ibaratnya bisa nyopir di Madiun sambil merem… hehehe….

    Reply

  10. totok
    Dec 26, 2008 @ 11:37:18

    Wah, sombong mentang-mentang jadi sopir di Jakarta. Meski di Madiun, kalau nyopir sambil merem tenan yo nyungsep nang kali Blender. He…he, masih ingat blender gak, itu tempat favoritku buat kungkum.
    Sekarang airnya udah gak karuan, sudah penuh limbah rumah tangga, termasuk limbah yang wajib dibuang penghuni rumah tiap pagi.

    Ok pasti butuh artikel dari pakar kayak sampean, terutama IT untuk anak-anak sekolah, biar ”ngeh” gitu lho cak. Soalnya zaman sekarang kan serba IT, serba komputer, jadi ilmu sampean bisa disumbangkan di desa. Nek nang Jakarta bisa dikomersialkan ha…ha, di desa sumbangan wajib, gak ada honor, malah bayar speedy. Tapi sumbangan itu pasti sangat berguna, sampean lak yo seneng to cak nek anak kita generasi penerus dari madiun bisa melebihi sampean.

    pokoknya yang ringan-ringan dan bisa dipakai acuan anak-anak.

    Nah, soal rowan artkinson sing sampean tulis, aku wis ora kwek..kwek…kwek, soale aku dewe wis lucu ndelok uripku dewe ha….ha….
    jarene Beeges, ”just a joke was on me…..” nek salah mohon maaf, sampean pasti ngerti nek inggrisku entuk ketek njungkel he…he

    Cak Totok,
    Wah…yo ora sombong..nyopir karo merem…maksud-e nyopir karo “ngriyip” ngono lho (kondone arep merem, tapi mboso ora diawasi njur ngriyip…hehehe…koyok awake dewe isih cilik kae lho…)…

    Kali mBlender cedake omahe Disha kae biyen ben esuk dadi kolam renangku lho. Biyen banyune wis rodo coklat ning ora ono endut utowo lele kuning…dadi isih enak dienggo renang-renangan. Jebul saiki wis dienggo kolam lele kuning terpanjang di dunia yo….wah mBediyun wis mulai niru kutho metropolitan yen koyok ngono…

    Uripmu dewe ketoke rodo lucu… untung-e bojomu ora melu ngguyu… yen bojomu ngguyu kemekelen..wah pasti wis wingi-wingi ninggalne kon lan nggowo kocomotomu lungo…lan kowe ora isok ndelok meneh…hehehe…

    Masalah raport-mu sing bek karo nilai kethek ogleng..ojok diungkit-ungkit meneh… soale aku biyen pinter yo mung nganti SMP mau… Pas SMA aku wis bosen dadi wong pinter lan ora nate sinau… biasa onok masalah neng njeroning ati.. hehehe… Bar kuwi ganti nilaiku neng raport sing koyok alas nDungus kebakaran terus… sejak kelas I SMA nganti neng universitas… nganti neng Amrik nilaiku yo zelek-zelek mangkane nganti telung taun luwih ora mulih-mulih… untung sponsore beasiswa kantorku dewe dadi aku orak dipanggil mulih cepet-cepet… tapi beasiswa malah ditambah terus… hehehehe…

    Tapi iyo, iso gumuyu neng awake dewe itu tondo-tondo kito isih sehat…hehehe… tapi nek gumuyu neng uripe uwong… kuwi sing ora waras !

    Reply

  11. totok
    Dec 28, 2008 @ 15:16:50

    Bener cak, hidup harus bisa tertawa, meski itu menertawakan diri sendiri, asal ojok ngguyu uripe uwong, aku setuju banget.

    Nah, wingi aku yo oleh pengalaman sing ngguyokke banget. Wis koyok filme Dono Indro Kasino kae lho cak.

    Ceritanya begini:
    Pas sore-sore, kebetulan hujan rintik-rintik (wueh, puitis banget). Aku nggowo motor nang daerah Pilangbango (biyen ndeso saiki kutho). Nah pas enak-enak menikmati naik motor di bawah hujan rintik, lha kok enek cewek muanis menurutku, nyetop.

    Dicegat cewek, aku mandeg. Areke taok, ”BBapak mau kemana? Tak jawab jalan-jalan.
    ”Apa bisa ikut sampai jalan besar?
    ”Wah boleh saja, monggo,” Jawabku cak karo nyicil seneng, lha wong awake dewek lak wis putu, onok cewek njaluk gonceng.

    Begitu aku OK, areke mlebu omah, sediluk metu karo mbah lanange. ”Niki pak mbah kulo sing ajenge nunut, tulung diterke teng nggene cegatan bis ajeng teng Ponorogo.”

    Wah, arep seneng malih senep cak. Nek cumak nggoncengke gak opo-opo, tapi iku lho gawane rong bago. Dadi aku terpaksa ngojek karo mekekeh, lha wong nang ngarep pupu onok bago loro isine koyoke jagung pipilan. Genah ae ora…..he….he…he.

    Iki bener-bener terjadi kemarin sore, dadi bareng wis tak terke nang halte klegen (cedake pos polisi klegen) aku langsung nyengklak karo ngguyu ngakak (dalam hati….diamput….)

    Nah, saiki ketok nek onok dosen pintere cumak wektu SMP, mugo-mugo ditrimo mergawe ora nganggo amplop. he….he…

    Tapi gak opo cak, kesempatan yang diraih jelas merupakan kebanggaan tersendiri. Aku yo bangga duwe konco isok sekolah nang Amrik, masiyo awaku dewe ora onok sing isok dibanggakan. Sing isok tak banggakke, cuamak aku wis duwe putu telu, tapi Askeskin (Asuransi kesehatan keluarga miskin) gak tau tak gawe, alias aku isih sehat wal afiat.

    Isih kuat lembur sampek jam 3 isuk nang Ponorogo, mulih motoran, abot-abote ngingoni anake morotuo ha….haa…..

    Wis pokoke guyon terus, tertawa terus, selama kita sehat dan masih bisa ambekan, kesempatan selalu ada .hahaahahaha

    Cak Totok,
    Hwekekekekekekekekeke…Hwukukukukukukukukuk…Hwikikikikikiki….

    Aku jan kemekelan tenan krungu critamu sing iki. Dasar mantan wartawan “tuk mis” ora oleh ndelok sing “bening-bening” mboso onok sing bening dikiro geleman walaupun ming gelemen digonceng…hehehe…

    Aku biyen pas neng Amrik yo nate krungu crito koyok ngono. Critane onok cewek Amrik sing jenenge Laura lan deweke iku neng wajahe selalu senyum terus (orang Amrik nyebute “grinning”), sakben ketemu wong-wong Indonesia cowok-cewek dekne selalu senyum. Lha onok arek Suroboyo Cino koncoku sing jenenge Pak Tanto, dekne merasa nek si Laura mau areke gelemen, njur ditelpon soale nomor telpone kan onok neng buku telpon kampus.

    Bar kuwi, saben ketemu awake dewe Pak Tanto mau ora nate ngomong blas. Bisu. Koyo-koyo loro untu suwine pitung atus taun. Jebule pas ditelpon si Laura marah-marah lan dekne ora ngroso yen “memberi hati” kepada siapapun. Kenapa pula sampeyan ngroso ngono kang ? Kiro-kiro ngono pikire si Lor mau…

    Sampeyan lan Pak Tanto mau sama-sama nate kerjo neng Suroboyo. Nek miturut aku arek Suroboyo kuwi rodo ge-er lan tuk-mis yo….hahahaha… ngaku wae….ora opo-opo kok…

    Pasti mbahe areke mau mbok peluk luk luk luk koyok meluk areke yo…wah juannn maknyuuuuzzz !!!!

    Hwekekekekekek…

    p.s.: Blogmu sing anyar http://dimensinews.wordpress.com/ lagi tak set, tapi durung kelar-kelar soale WordPress saiki bedo karo WordPress rong sasi kepungkur. Cara nge-set-e rodo bedo… Sorry yo, durung bar…tapi wis isok didelok kok…

    Reply

  12. totok
    Dec 29, 2008 @ 11:08:21

    Bener cak, kodratku dadi wong lanang sing jarene oleh rabi papat, pancen isih nyentel. Nek rabi papat, ket biyen aku ora wani, tapi nek sekadar lirik sono sret, lirik sini srit…. kataknya kok durung ilang.

    Tapi pancen pinter cewek mau. Mungkin dia termasuk penggemare film Dono Kasino Indro, dadi yo terinspirasi. Dadi nyegat sepeda motor liwat, mbahe dikonkon ndelik, deweke sing pasang perangkap ha….ha…. oale nang Pilangbango gak onok Angkot utowo ojek, eneke taksi tapi kudu nekpun disik he…he.

    Tapi nek soal tuk mis, bukan monopoli orang Surabaya. Koncoku, kebetulan soko Solotigo, kebetulan saiki dadi pejabat nang Jawa Pos Madiun, ngluwihi wong Suroboyo cak.

    Angger onok ambekane disikar. lha saiki, eh iki ora ngrasani, diuber-uber karo cewek kongkon ngrabi. Lha wong wis kecekaklakan rong sasi. Lha ceweke kebetulan koncone dulurku sing yo nang JP, dadi pas telpun terus speakere HP di-on-ke, dadi aku yo melu ngrungokke he….hee.

    Nek koncomu Tanto iku mesti kudu belajar budaya Amrik, ben gak disemprot ha…ha…. Bedo karo suroboyo, nek wis disenyumi gelagate mesti oleh-olehan. Opomaneh nek sing senyum ketemu nang mall, pasti OK punya, asal gak keliru banci.

    Yo wis, gak opo soal blog, sing penting nek wis dadi tulisen nang emailku, yok opo carae nglebokke tulisan da gambar. Anakku tak kon muruki disemayani terus, maklum dadi wong sibuk, saben dino penekan antene masang 2,4 Mhz. Tulisan sampean asyik cak, edisi minggu iki tak masukno. engko tak kirimi bukti pemuatau, tapi kirimen alamat lengkapmu, biar gak keblasuk mlebu gang siji he…. koyok nang Dolly wae….

    Cak Totok,
    Engko tak kirim alamat kantorku lewat japri wae yo…ben ora didelok wong sing liyane…hehehe…
    Ojo lali alamate sampeyan ugo neng mBediyun mengko kirimno lewat japri…

    Reply

  13. totok
    Dec 29, 2008 @ 11:50:01

    Eh, numpang tanya. Anakku kan ambil bandwidth di antaranya dari Asti-net punya telkom untuk disebar. Tapi kenyataannya megap-megap, sekarang dia mau ambil dari Lintasarta, CVsebagai syarat juga sudah dibikin.

    apa ada saran, ambil dimana. Rencana sih dengar-dengar mau mabil langsung di (maaf aku lupa namanya, kalau gak salah dengar ATS) di Singapura. Tolong aku dikasih masukan, biar ketoke di depan anak yo ngerti gitu loh.

    Dia penginnya bikin ISP segala, nah itu yang saya gak dong. Nek sampen kasih bocoran kan aku dikiro pinter he….he. Tak tunggu di email

    Cak Totok,
    Aku ora onok informasi apik ngendi Asti-Net-e Telkom karo Lintasarta-e Indosat. Biasanya apik orane kuwi berbanding kuwalik karo regone. Yen regone murah yo lelet, tapi yen regone larang yo ngibritttt. Kuwi kan prinsip “Rego nggowo rupo”…Kecuali nek loro-lorone regone podo wae, lha kari milih sing luwih cepet…

    Nek njupuk langsung soko Singapore opo jenenge “Media Arts” ? Soale nek ATS kuwi kepanjangane akeh, onok sing transportasi, onok sing asuransi..

    ISP utowo “Internet Service Provider” kuwi wis rodok duwur maneh pangkate, meh podo karo TelkomNet, Speedy, CBN, IndosatNet, FashNet dll.. Mestine modale yo orak iso neng ming nganggo dengkul wae. Dadi isone nek anakmu nggawe “Business Plan” utowo itung-itungan bisnis-e mengko kari ngomong karo wong sugih sing duwite turah-turah lan “Business Plan” mau dipresentasikan neng ngarepe wong sugih mau. Mestine terus ditakoni segolo macem tapi yen anakmu isok njawab kabeh pertanyaan mau, yo jenenge lulus lan bisnis-e anakmu didanai karo wong sugih mau…

    Yo wis, aku melu ndongakne semoga sukses wae….

    Reply

  14. totok
    Dec 30, 2008 @ 19:54:46

    kebetulan gini cak, iki adike bos Jawa Pos Dahlan iskan kebetulan wis ketemu anakku, wis omong-omong soal iku. Soal dana deweke ora masalah, asal bisnis plane-ne ok. Iki yo wis mulai, sementara golek broker bandwidht sing memadai. Dadi mulai januari iki, kerjasama wis jalan, sementara yo ngawe 2,4, selanjutnya mau pakai jalur komersial. Rencana ke depan gawe ISP.

    Lha wong nggawe mbote (iku lho, telo jepang sing jenenge Satoimo diragade miliaran) tapi rugi, mergo ternyata tanahe nang mbediun ora cocok. Makane saiki karo anakku arep kerja sama soal iku. Lha aku ben ora bloon nemen, aku kursus singkat nang sampean, endi wae sing isok. Aku arep takok anakku isin he….. soale aku yo dilebokke struktur.

    Nek ilmune rahasia, kirim nang email saja, jarene sampean japri he…he

    Cake Totok,
    Pancen bisnis iku kudu dimulai karo sing jenenge business plan. Mulok ta iku business plan iku kudu digawe kanthi tenanan, minimal 3 macem : optimistic scenario (skenario agresif), medium scenario (skenario sedang), lan pesimistic scenario (skenario konservatif). Sing penting nggawe business plan-e jujur, ojok niat ngapusi wong…nek wis isok ngono pasti sing jenenge modal iku mesti teko dewe..yen ora adine sing duwe JP yo mungkin malahan adine Bill Gates..hehehe…

    Masalah mbote ora isok gede neng mBediyun, wah jane kudu takon aku sik. Lha sing jenenge taneman iku kang sing penting jenis tanah, pH tanah, lan cem mana ngakalin keadaan tanah sing koyok mengkono mau. Yen perlu nggawe demplot (petak percontoan) sik. Nek wis sukses demplot-e, lagi ditanem sing luasane luwih gede. Prinsipe..ojok kesusu…walaupun ke-susu kuwi pancen ueeenakkk tenan…hehehe…

    Reply

  15. totok
    Dec 30, 2008 @ 20:42:57

    Wah aku durung mingket soko komputer, lha kok balesan wis teko, berarti sampean yo lagi kesepian, dadi pacaran karo komputer he…he.

    Yes betul cak, iki aku yo lagi nggawekke proposale, tapi cumak bahasane, lha teknise anakku. Mugo-mugo jalan cak, iki yo wis deal, bukan or no deal. Kari nggawe proposal gae nyinggek modal ha….a.

    Yo awale Speedy-ne kuenceeeng banget, suwe-suwe ngadat dat dat….mergo arek-arek podo libur nang ngomah terus nyPeedy kabeh katone…dadi luaambaaaat pooolllll….
    hehehe..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: